r
Nosalty Logó

Majoránnás-fehérboros párolt sertéskaraj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Majoránnás-fehérboros párolt sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1634 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 274 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.8 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2736.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1742 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1347.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1634 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csont nélküli karajunkat szeletekre vágjuk, klopfolni nem kell. Széles aljú edényben kell készíteni ezt az ételt.
  2. A kockára vágott hagymát zsíron megpirítjuk, majd rátesszük a hússzeleteket, amiket fehéredésig pirítunk. Ekkor jön a fűszerezés. A sót és borsot nem szabad kihagyni az ételből, de a lelkét a majoránna adja meg, abból bőven kell belerakni.
  3. A húst felöntjük vízzel és borral, hogy éppen ellepje. Másfél-két óra alatt puhára főzzük, közben a vizet öntögetjük utána, és vigyázunk, hogy le ne égjen. A vége felé már óvatosan kell a hús alá nyúlni, különben széteshet.
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 6030
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet Eszter barátnőmtől tanultam, akik 11-en vannak testvérek. Anyukájuk gyakran csinálta ezt az ételt nekik gyerekkorukban, mivel nagyon finom, nagy mennyiségben is lehet készíteni, és hamar elő lehet készíteni, nincs sok gond vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...