Majoránnás-fehérboros párolt sertéskaraj
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g sertés rövidkaraj208 kcal
-
3g sertészsír23 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
67g víz0 kcal
Összesen
274
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
750g sertés rövidkaraj1245 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
400g víz0 kcal
Összesen
1634
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
44.8g sertés rövidkaraj74 kcal
-
0.9g sertészsír8 kcal
-
21.5g vöröshagyma8 kcal
-
9g fehérbor7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
23.9g víz0 kcal
Összesen
97
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 456.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 224.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
274
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 163.8 g
Zsír
-
Összesen 77.8 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 494 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2736.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 1742 mg
-
Nátrium 389 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1347.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 173 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 464 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
1634
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 80.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
-
1 ek sertészsír
-
4 közepes db vöröshagyma
-
1.5 dl fehérbor
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
4 dl víz
Elkészítés
- A csont nélküli karajunkat szeletekre vágjuk, klopfolni nem kell. Széles aljú edényben kell készíteni ezt az ételt.
- A kockára vágott hagymát zsíron megpirítjuk, majd rátesszük a hússzeleteket, amiket fehéredésig pirítunk. Ekkor jön a fűszerezés. A sót és borsot nem szabad kihagyni az ételből, de a lelkét a majoránna adja meg, abból bőven kell belerakni.
- A húst felöntjük vízzel és borral, hogy éppen ellepje. Másfél-két óra alatt puhára főzzük, közben a vizet öntögetjük utána, és vigyázunk, hogy le ne égjen. A vége felé már óvatosan kell a hús alá nyúlni, különben széteshet.
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 6030
- Feltöltés dátuma: 2014. április 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a receptet Eszter barátnőmtől tanultam, akik 11-en vannak testvérek. Anyukájuk gyakran csinálta ezt az ételt nekik gyerekkorukban, mivel nagyon finom, nagy mennyiségben is lehet készíteni, és hamar elő lehet készíteni, nincs sok gond vele.