r
Nosalty Logó

Majorannás csülkös bableves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Majorannás csülkös bableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 448 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 4487 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    874.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    526 micro
  • β-karotin
    1310 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 448 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    283.3 g

Zsír

  • Összesen
    189.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    777 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8747.5 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    2259 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    1312 mg
  • Foszfor
    3675 mg
  • Nátrium
    1139 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.1 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

VÍZ

  • Összesen
    5366.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1963 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2175 micro
  • Kolin:
    959 mg
  • Retinol - A vitamin:
    648 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    13095 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 4487 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot egy tálba szórjuk, felöntjük vízzel, és fél napig pihentetjük.
  2. A csülköt alaposan megmossuk, majd egy nagy lábasba helyezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és mellédobjuk a megpucolt hagymát, répákat, fokhagymát és ízlés szerint a burgonyát (ha sűrűbben szeretjük a levest, mindenképp dobjunk bele egy nagy darabot).
  3. Fűszerezzük a babérlevelekkel és a majorannával. Letakarva kb. 3 óráig főzzük, amíg a hús szinte teljesen meg nem puhul.
  4. Ha úgy látjuk, hogy a hús lassan elkészül, kivesszük a levesből, és félretesszük hűlni. A levesbe szórjuk az előző este beáztatott babot, és tovább főzzük.
  5. A csülök húsos részét kis darabrokra szedjük, a bőrős részét pedig megpróbáljuk minél nagyobb darabokban meghagyni. Visszaöntjük a levesbe, sózzuk, borsozzuk majd addig főzzük, míg a bab megpuhul. Közben elkészítjük a habarást.
  6. A tejfölbe szórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd a 2-3 merőkanál leves levével elkeverjük, hőkiengyenlítést végzünk. Állandó kavarás mellett óvatosan beleöntjük a levesbe, majd még egyszer felforraljuk, és tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 331
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 42978
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazi házi recept következik, amire ha rászánjuk az időt, biztosan emlegetni fogja mindenki. Csülkös bableves, sok-sok majorannával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...