r
Nosalty Logó

Majonézes burgonyasaláta Helga konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Majonézes burgonyasaláta Helga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 562 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3362 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 562 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    278.4 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4714.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1244 mg
  • Nátrium
    2502 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1099.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    820 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    779 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    378 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2859 micro
Összesen 3362 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, lehámozzuk, kihűtjük.
  2. Elkészítjük a majonézt (vagy kész majonézt használunk), összekeverjük a tejföllel, mustárral. Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, borsozzuk.
  3. Belekeverjük az apróra vágott hagymát.
  4. Hozzáadjuk a kukoricát, a karikákra vágott burgonyát, a csíkokra vágott uborkát, a tojást.
  5. Néhány órára hűtőbe tesszük,hogy összeérjenek az ízek.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 41999
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régen volt nálunk "hidegkonyhás" reggeli, gondoltam meglepem hétvégén a családot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...