Májjal rakott burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
233g burgonya135 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
33g vöröshagyma12 kcal
-
83g csirkemáj99 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
453
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
700g burgonya404 kcal
-
130g sárgarépa47 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
250g csirkemáj298 kcal
-
30g napraforgó olaj265 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1357
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
51.5g burgonya30 kcal
-
9.6g sárgarépa3 kcal
-
7.4g vöröshagyma3 kcal
-
18.4g csirkemáj22 kcal
-
2.2g napraforgó olaj20 kcal
-
7.4g főzőtejszín10 kcal
-
3.7g trappista sajt13 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
101
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 994.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 461 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 297.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3154 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 533 micro
-
Kolin: 197 mg
-
Retinol - A vitamin: 2826 micro
-
α-karotin 1350 micro
-
β-karotin 3256 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 34 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
453
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 70.2 g
Zsír
-
Összesen 68.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 959 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2982.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 574 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 1384 mg
-
Nátrium 620 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 893.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9461 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 42 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 163 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1600 micro
-
Kolin: 592 mg
-
Retinol - A vitamin: 8477 micro
-
α-karotin 4050 micro
-
β-karotin 9768 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 101 micro
-
Lut-zea 347 micro
Összesen
1357
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 696 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 623 micro
-
α-karotin 298 micro
-
β-karotin 718 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 7 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
-
130 g sárgarépa
-
100 g vöröshagyma
-
250 g csirkemáj
-
30 ml napraforgó olaj
-
100 ml főzőtejszín
-
50 g trappista sajt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát sós vízben megfőzzük. Langyosra hűtjük és lehúzzuk a héját. Kb. fél cm-es karikákra vágjuk.
- Amíg fő a burgonya, elkészítjük a májas ragut. A májat vékony csíkokra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük a májat. Kis idő elteltével pedig beletesszük a sárgarépát. Sózzuk. Kevergetve összesütjük.
- Egy méretesnek ítélt tepsit, vagy hőálló üvegtálat kiolajozunk. Az aljára tesszük a felkarikázott burgonya felét. Erre terítjük a sárgarépás májat, amit befedünk a burgonyakarikák másik felével. Rálocsoljuk a tejszínt. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
- Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 35 – 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Langyosan tesszük asztalra.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 55
- Össznézettség: 1169
- Feltöltés dátuma: 2024. november 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept