r
Nosalty Logó

Májjal rakott burgonya

Lizinka_
Májjal rakott burgonya
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

453
Kalória
23.4g
Fehérje
39.3g
Szénhidrát
22.8g
Zsír
297.9g
Víz
319.7g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    297.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2826 micro
  • α-karotin
    1350 micro
  • β-karotin
    3256 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    34 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    68.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    959 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2982.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1384 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    893.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9461 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1600 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8477 micro
  • α-karotin
    4050 micro
  • β-karotin
    9768 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    101 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 1357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    298 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük. Langyosra hűtjük és lehúzzuk a héját. Kb. fél cm-es karikákra vágjuk.
  2. Amíg fő a burgonya, elkészítjük a májas ragut. A májat vékony csíkokra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük a májat. Kis idő elteltével pedig beletesszük a sárgarépát. Sózzuk. Kevergetve összesütjük.
  4. Egy méretesnek ítélt tepsit, vagy hőálló üvegtálat kiolajozunk. Az aljára tesszük a felkarikázott burgonya felét. Erre terítjük a sárgarépás májat, amit befedünk a burgonyakarikák másik felével. Rálocsoljuk a tejszínt. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 35 – 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. Langyosan tesszük asztalra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...