r
Nosalty Logó

Májjal rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Májjal rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2826 micro
  • α-karotin
    1350 micro
  • β-karotin
    3256 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    34 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    68.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    959 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2982.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1384 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    893.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9461 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1600 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8477 micro
  • α-karotin
    4050 micro
  • β-karotin
    9768 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    101 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 1357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    298 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük. Langyosra hűtjük és lehúzzuk a héját. Kb. fél cm-es karikákra vágjuk.
  2. Amíg fő a burgonya, elkészítjük a májas ragut. A májat vékony csíkokra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük a májat. Kis idő elteltével pedig beletesszük a sárgarépát. Sózzuk. Kevergetve összesütjük.
  4. Egy méretesnek ítélt tepsit, vagy hőálló üvegtálat kiolajozunk. Az aljára tesszük a felkarikázott burgonya felét. Erre terítjük a sárgarépás májat, amit befedünk a burgonyakarikák másik felével. Rálocsoljuk a tejszínt. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 35 – 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. Langyosan tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Májjal rakott burgonya
Lizinka_ 602 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...