Majdnem eredeti Sacher torta
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
piskóta
-
19g vaj134 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
16g étcsokoládé89 kcal
-
18g finomliszt64 kcal
összeállítás
-
70 kcal
-
31g étcsokoládé171 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
piskóta
-
150g vaj1076 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
130g étcsokoládé710 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
összeállítás
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
-
250g étcsokoládé1365 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
piskóta
-
9.1g vaj65 kcal
-
12.1g porcukor47 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
20g tojás25 kcal
-
7.9g étcsokoládé43 kcal
-
8.5g finomliszt31 kcal
összeállítás
-
12.1g sárgabaracklekvár34 kcal
-
15.2g étcsokoládé83 kcal
-
15.2g habtejszín44 kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 43.4 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 490.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.8 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 200 micro
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 76.9 g
Zsír
-
Összesen 346.9 g
-
Telített zsírsav 204 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1711 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3923.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 647 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 649 mg
-
Foszfor 1735 mg
-
Nátrium 674 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 686.5 g
-
Cukor 488 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 485.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2196 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 296 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 958 mg
-
Retinol - A vitamin: 2156 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 486 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1604 micro
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
piskóta
-
150 g vaj
-
200 g porcukor
-
1 db vanília
-
6 db tojás
-
130 g étcsokoládé
-
140 g finomliszt
összeállítás
-
200 g sárgabaracklekvár
-
250 g étcsokoládé
-
2.5 dl habtejszín
Elkészítés
piskóta
- A puha vajat a porcukor felével, valamint a vaníliarúd kikapart belsejével habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat egyesével a kihabosított vajhoz keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott, majd picit visszahűtött étcsokoládét, és az egészet csomómentesre keverjük.
- A tojásfehérjéket a porcukor másik felével kemény habbá verjük. A kész habot aztán az átszitált liszttel együtt a vajas keverékhez forgatjuk. Óvatosan, de alaposan elkeverjük, míg teljesen egyneművé válik.
- Egy 22-23 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát kivajazunk. Az aljára sütőpapírt rakunk, az oldalát lisztel meghintjük. Ebbe öntjük bele a tésztát, majd párszor óvatosan az asztalhoz csapkodjuk, hogy a felszínre jöjjenek a levegőbuborékok.
- 170°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, amennyire lehet középre. Az első 15 percben ujjnyira nyitva hagyott sütőajtónál sütjük, majd becsukva további 45-50 percet. Tűpróbával ellenőrizzük.
- A megsült piskótát hűtőrácsra tesszük. Amikor már kicsit kihűlt, levesszük róla a kapcsos oldalát, majd óvatosan megfordítjuk a piskótát. Leszedjük róla a tortaforma alját és a sütőpapírt is, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
összeállítás
- Közben elkészítjük a csokoládémázat: a habtejszínt felforrósítjuk, majd a tűzről lehúzva hozzákeverjük a kockázott étcsokoládét. Egyneműre keverjük, majd hagyjuk langyosra hűlni.
- A kihűlt piskótát félbevágjuk, és mindkét felét megkenjük felforrósított baracklekvárral. Összetapasztjuk, majd az oldalát körben is bekenjük. A lekvárral megkent tortát ezután 15 percre fagyasztóba tesszük, hogy kidermedjen.
- A tortát ezután leöntjük a csokoládémázzal, ügyelve rá, hogy mindenhol befedje. Jó pár órára, vagy akár egy éjszakára hűvös helyre tesszük, hogy a csokoládémáz megdermedjen rajta. (Tipp: ha ráérünk, némi hűtés után önthetünk rá egy második réteg csokoládémázat, ha ügyesek vagyunk, jut elég két öntésre is.)
- A kész tortát forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel, majd némi tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 210
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 25699
- Feltöltés dátuma: 2020. január 14.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A Sacher-torta a legismertebb osztrák édesség, amit Bécsben járva mindenkinek meg kell kóstolnia. A legenda szerint először 1832-ben, Metternich kérésére készítette el az akkor még nagyon ifjú Franz Sacher cukrászmester. Az eredeti receptet a mai napig vasmarokkal őrzik utódjai, így mára számtalan verzió kering az interneten: az alapreceptet éppúgy cifrázzák világszerte, mint a különféle Sacher-ihletésű muffinokat, pohárkrémeket és fagylaltokat. Így természetesen ezt a verziót sem lehet eredetinek tekinteni: mi a Hotel Sacher honlapján található "majdnem eredeti" recept útmutatásai alapján készítettük el a piskótát, amit egyszerű csokoládémázzal öntöttünk le. Lehet, hogy nem kapnánk meg hozzá az eredetiséget igazoló csokoládépecsétet, de az utolsó morzsáig elfogyott, ami csak jelent valamit!