r
Nosalty Logó

Majdnem eredeti Sacher torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Majdnem eredeti Sacher torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

piskóta

összeállítás

Összesen 768 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

piskóta

összeállítás

Összesen 6136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

piskóta

összeállítás

Összesen 372 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 768 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    346.9 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3923.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    649 mg
  • Foszfor
    1735 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    686.5 g
  • Cukor
    488 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2156 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1604 micro
Összesen 6136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 372 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

piskóta

  1. A puha vajat a porcukor felével, valamint a vaníliarúd kikapart belsejével habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat egyesével a kihabosított vajhoz keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott, majd picit visszahűtött étcsokoládét, és az egészet csomómentesre keverjük.
  2. A tojásfehérjéket a porcukor másik felével kemény habbá verjük. A kész habot aztán az átszitált liszttel együtt a vajas keverékhez forgatjuk. Óvatosan, de alaposan elkeverjük, míg teljesen egyneművé válik.
  3. Egy 22-23 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát kivajazunk. Az aljára sütőpapírt rakunk, az oldalát lisztel meghintjük. Ebbe öntjük bele a tésztát, majd párszor óvatosan az asztalhoz csapkodjuk, hogy a felszínre jöjjenek a levegőbuborékok.
  4. 170°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, amennyire lehet középre. Az első 15 percben ujjnyira nyitva hagyott sütőajtónál sütjük, majd becsukva további 45-50 percet. Tűpróbával ellenőrizzük.
  5. A megsült piskótát hűtőrácsra tesszük. Amikor már kicsit kihűlt, levesszük róla a kapcsos oldalát, majd óvatosan megfordítjuk a piskótát. Leszedjük róla a tortaforma alját és a sütőpapírt is, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

összeállítás

  1. Közben elkészítjük a csokoládémázat: a habtejszínt felforrósítjuk, majd a tűzről lehúzva hozzákeverjük a kockázott étcsokoládét. Egyneműre keverjük, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  2. A kihűlt piskótát félbevágjuk, és mindkét felét megkenjük felforrósított baracklekvárral. Összetapasztjuk, majd az oldalát körben is bekenjük. A lekvárral megkent tortát ezután 15 percre fagyasztóba tesszük, hogy kidermedjen.
  3. A tortát ezután leöntjük a csokoládémázzal, ügyelve rá, hogy mindenhol befedje. Jó pár órára, vagy akár egy éjszakára hűvös helyre tesszük, hogy a csokoládémáz megdermedjen rajta. (Tipp: ha ráérünk, némi hűtés után önthetünk rá egy második réteg csokoládémázat, ha ügyesek vagyunk, jut elég két öntésre is.)
  4. A kész tortát forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel, majd némi tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 25531
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 14.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek
Majdnem eredeti Sacher torta
Rosanics Petra 350 recept

A Sacher-torta a legismertebb osztrák édesség, amit Bécsben járva mindenkinek meg kell kóstolnia. A legenda szerint először 1832-ben, Metternich kérésére készítette el az akkor még nagyon ifjú Franz Sacher cukrászmester. Az eredeti receptet a mai napig vasmarokkal őrzik utódjai, így mára számtalan verzió kering az interneten: az alapreceptet éppúgy cifrázzák világszerte, mint a különféle Sacher-ihletésű muffinokat, pohárkrémeket és fagylaltokat. Így természetesen ezt a verziót sem lehet eredetinek tekinteni: mi a Hotel Sacher honlapján található "majdnem eredeti" recept útmutatásai alapján készítettük el a piskótát, amit egyszerű csokoládémázzal öntöttünk le. Lehet, hogy nem kapnánk meg hozzá az eredetiséget igazoló csokoládépecsétet, de az utolsó morzsáig elfogyott, ami csak jelent valamit!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek