r
Nosalty Logó

Magyaros újhagymalepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Magyaros újhagymalepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1174 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4695 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 144 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    88.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1883.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    1081 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    550 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    575 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1728 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3333 micro
Összesen 1174 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.2 g

Zsír

  • Összesen
    354.3 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7535.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1254 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1425 mg
  • Nátrium
    4323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1439.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2199 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    2301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    849 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1618 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6914 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13331 micro
Összesen 4695 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, beleütjük a tojást és megsózzuk. Tésztává gyúrjuk.
  2. Egy tűzálló tálat (kb.20x20-asat) kivajazunk és a tésztával kibéleljük, úgy hogy a peremén is legyen.
  3. A bacont vékony csíkokra vágjuk és 2 dkg vajon zsírjára sütjük.
  4. A hagymát vékony karikára vágjuk és a maradék vajon 5-6 percig puhára pároljuk. A kisült szalonnához adjuk. Paprikakrémmel ízesítjük.
  5. A tésztára elhelyezzük a párizsi szeleteket.
  6. Erre kerül a hagymás bacon.
  7. A tejfölt összekeverjük a 2 tojással és a reszelt füstölt sajttal.
  8. Ezt tesszük egyenletesena tetejére.
  9. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Melegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11719
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Balatoni nyaralásunkon csak 2 napot bírtunk ki házi koszt nélkül. A második nap a gyerkőcök tízpercenként nyitogatták a hűtő ajtaját, valami finom után keresgéltek. Így hát nekiláttam a főzésnek. Szerencsére jól felszerelt konyhát kaptunk, így gond egy szál sem, azt leszámítva, hogy tegnap fél méteres lángok közepette elégettem a kedvenc gofrisütőnket. Ez a nyaralás sem ígérkezik unalmasnak.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...