Magyaros nyúlgulyás ahogy Ancsi készíti
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Ancsi :)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
11g sertészsír101 kcal
-
100g nyúlhús136 kcal
-
500g víz0 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
7 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
2 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
383
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
400g nyúlhús544 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
26 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
10 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
1535
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
1.2g sertészsír11 kcal
-
10.5g nyúlhús14 kcal
-
52.6g víz0 kcal
-
5.3g paradicsom1 kcal
-
2.6g paprika0 kcal
-
0.8g sűrített paradicsom1 kcal
-
8.4g sárgarépa3 kcal
-
4.7g fehérrépa3 kcal
-
2.1g halványító zeller0 kcal
-
5.3g burgonya3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0.5g leveskocka2 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
Összesen
40
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 24 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1462.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 332 mg
-
Nátrium 911 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 831.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 677 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 215 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2533 micro
-
β-karotin 6856 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3588 micro
-
Lut-zea 995 micro
Összesen
383
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 96 g
Zsír
-
Összesen 74.4 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 271 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5848.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 447 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 299 mg
-
Foszfor 1327 mg
-
Nátrium 3645 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.1 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 3324.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2706 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 247 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 860 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 378 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10131 micro
-
β-karotin 27422 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 14353 micro
-
Lut-zea 3979 micro
Összesen
1535
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 266 micro
-
β-karotin 721 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 378 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
40
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db vöröshagyma
-
3 ek sertészsír
-
40 dkg nyúlhús
-
2 l víz
-
2 közepes db paradicsom
-
1 közepes db paprika
-
2 ek sűrített paradicsom
-
4 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
2 közepes szár halványító zeller
-
2 közepes db burgonya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
2 db leveskocka
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
3 db babérlevél
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- Hagymát zsiradékon dinsztelni kezdjük, a nyúlhúst is a lábasba öntjük, pici kérget pirítunk neki, pirospaprikával meghintjük, majd annyi vízzel felöntjük, hogy épp ellepje.
- Apróra vágjuk a paradicsomot és a paprikát, és azt is hozzáadjuk, valamint sűrített paradicsommal, sóval, borssal, köménnyel, ételízesítővel fűszerezzük, és pörköltet főzünk belőle.
- Közben a zellerszárat, sárgarépát, fehérrépát, burgonyát megpucoljuk, és feltesszük főzni, a levest ízesíthetjük leveskockával, sóval, borssal, babérlevéllel és petrezselyemmel.
- Ha elkészült a pörköltünk, hozzákeverjük a leveshez, és még egyet forralunk rajta. Friss petrezselyemmel, tejföllel is tálalhatjuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 7590
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ancsi :)
22 recept
Ha tehetjük, vásároljunk levesünkhöz friss pecsenyenyúl apró húst. De természetesen más hússal is elkészíthető.