r
Nosalty Logó

Magyaros cukkinifőzelék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
nemgabi
Magyaros cukkinifőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 876 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    5151 micro
Összesen 219 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2089.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    768 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1419.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1095 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    410 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    545 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    1810 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    20603 micro
Összesen 876 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    154 micro
  • Lut-zea
    1237 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit vékonyan meghámozzuk, tökgyalun legyaluljuk. Ha elég zsenge, még a magokat se kell eltávolítani. (Én nem szoktam előre besózni, mert akkor elvész a vitamintartalom nagy része.)
  2. A zsíron megfonnyasztjuk a felaprított vöröshagymát, majd beledobjuk a tört fokhagymát. Ezzel már csak egy percig sütjük, mert könnyen megég!
  3. Megszórjuk a pirospaprikával, borssal, és rátesszük a cukkinit, megsózzuk. Beledobjuk a félbevágott paprikát és paradicsomot is, valamint a felaprított kaprot. Nagyon kis lángon, fedő alatt pároljuk. (Én nem teszek rá vizet, vagy csak egy keveset, mert a sótól a cukkini úgyis levet enged.)
  4. A lisztet elkeverjük a tejföllel és ha megfőtt, besűrítjük vele a főzeléket.
  5. A végén, ha szeretjük, belekeverjük az ecetet és a cukrot, de enélkül is jó.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 216
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 59079
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 29.

Ajánló

Nálunk a nyerő feltét a fasírtgolyó vagy a rántott parizer, de természetesen bármilyen pörkölttel vagy sült hússal is tálalható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magyaros cukkinifőzelék
nemgabi 23 recept

Természetesen tökből is elkészíthető ez a főzelék, de mi jobban szeretjük a cukkini lágyabb ízét. Télen mirelit tökből vagy cukkiniből csinálom, akkor a zöldpaprika és a paradicsom helyett 1 evőkanál lecsókonzervet teszek bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...