r
Nosalty Logó

Magyaros batyuleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Mercedes
Magyaros batyuleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A batyuhoz

Összesen 540 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A batyuhoz

Összesen 2155 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A batyuhoz

Összesen 57 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1244 micro
  • β-karotin
    3780 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 540 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4255.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1287 mg
  • Nátrium
    2093 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2729.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1567 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    799 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    4975 micro
  • β-karotin
    15122 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3941 micro
Összesen 2155 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A batyuhoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A forró zsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával.
  2. Ezután hozzáadjuk a tetszés szerint vágott leveszöldségeket, és felengedjük kb.1.5- 2 liter vízzel,és a húslével, sózzuk, borsozzuk.
  3. Közepes tűzön főzzük, miközben elkészítjük a batyukat.
  4. Liszthez hozzáadjuk a tojást és annyi kevés hideg vizet, hogy kemény tésztát kapjunk. 10 percig pihentetjük.
  5. Eközben a darált húst sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet.
  6. Ezután a gyúrt tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, az egyik felére 1-1 kiskanálnyi tölteléket teszünk, az üresen maradt tésztaközöket megkenjük vizes ecsettel, és ráhajtjuk a tészta másik felét.
  7. A tésztaközöket az ujjunkkal jól megnyomkodjuk, majd éles késsel táska alakúra vágjuk.
  8. Beletesszük a batyukat a levesbe, ha kell még tovább fűszerezzük, hozzáadjuk a másik fél petrezselymet amit apróra vágtunk, és készre főzzük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10059
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magyaros batyuleves
Mercedes 302 recept

Ezt a receptet az egyik kedvenc szakácskönyvemben találtam, természetesen átalakítottam. Most, hogy ilyen gyorsan megérkezett az ősz hozzánk, nagyon jól fog esni egy ilyen tartalmas, forró, finom leves.

Hozzávalók

A leveshez

A batyuhoz

Címlapról ajánljuk

Érkezik az omlós, lekvárral pufira töltött hókifli, minden ünnep kedvence

A hókifli bármilyen alkalomra megfelelő választás, porcukorral bevont külseje miatt azonban karácsonykor jön el igazán az ideje. Szinte elképzelhetetlen nélküle az ünnepi asztal, még a legkritikusabb vendéget is egyből elvarázsolja. A hókifli készítése egyszerű, így bárki nekiláthat, aki egy kis ünnepi hangulatot szeretne csempészni az otthonába. Ezúttal viszont lekvárral is megtöltöttük!

Kristyán Fanni

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...