Magyaros batyuleves
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Mercedes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
40g sárgarépa15 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
4g libazsír34 kcal
-
125g alaplé9 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g víz0 kcal
A batyuhoz
-
75g finomliszt273 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
63g darált sertéshús114 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
540
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
160g sárgarépa58 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
15g libazsír135 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2000g víz0 kcal
A batyuhoz
-
300g finomliszt1092 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2155
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
4.2g sárgarépa2 kcal
-
5.2g burgonya3 kcal
-
4.7g fehérrépa3 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
0.4g libazsír4 kcal
-
13.1g alaplé1 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
52.4g víz0 kcal
A batyuhoz
-
7.9g finomliszt29 kcal
-
1.4g tojás2 kcal
-
6.6g darált sertéshús12 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
57
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.4 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1063.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 523 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 682.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 392 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 200 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 1244 micro
-
β-karotin 3780 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 985 micro
Összesen
540
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.6 g
Zsír
-
Összesen 51 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 353 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4255.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 397 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 279 mg
-
Foszfor 1287 mg
-
Nátrium 2093 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 313.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 2729.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1567 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 799 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 339 micro
-
Kolin: 394 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 4975 micro
-
β-karotin 15122 micro
-
β-crypt 252 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3941 micro
Összesen
2155
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 130 micro
-
β-karotin 396 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db burgonya
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
0.5 csokor petrezselyem
-
1 ek libazsír
-
0.5 l alaplé
-
só ízlés szerint
-
2 l víz
A batyuhoz
-
30 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
25 dkg darált sertéshús
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A leveshez
- A forró zsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával.
- Ezután hozzáadjuk a tetszés szerint vágott leveszöldségeket, és felengedjük kb.1.5- 2 liter vízzel,és a húslével, sózzuk, borsozzuk.
- Közepes tűzön főzzük, miközben elkészítjük a batyukat.
- Liszthez hozzáadjuk a tojást és annyi kevés hideg vizet, hogy kemény tésztát kapjunk. 10 percig pihentetjük.
- Eközben a darált húst sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet.
- Ezután a gyúrt tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, az egyik felére 1-1 kiskanálnyi tölteléket teszünk, az üresen maradt tésztaközöket megkenjük vizes ecsettel, és ráhajtjuk a tészta másik felét.
- A tésztaközöket az ujjunkkal jól megnyomkodjuk, majd éles késsel táska alakúra vágjuk.
- Beletesszük a batyukat a levesbe, ha kell még tovább fűszerezzük, hozzáadjuk a másik fél petrezselymet amit apróra vágtunk, és készre főzzük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10048
- Feltöltés dátuma: 2011. október 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Mercedes
302 recept
Ezt a receptet az egyik kedvenc szakácskönyvemben találtam, természetesen átalakítottam. Most, hogy ilyen gyorsan megérkezett az ősz hozzánk, nagyon jól fog esni egy ilyen tartalmas, forró, finom leves.