r
Nosalty Logó

Máglyarakás ahogy Vicikó készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vicikó
Máglyarakás ahogy Vicikó készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zsemlék előkészítéséhez

A forma kikenéséhez

A rétegzéshez

A tetejéhez

793
Kalória
16g
Fehérje
110.9g
Szénhidrátok
30.8g
Zsír
204.5g
Víz
207.9g
Koleszterin
6.5g
Rost
71.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A zsemlék előkészítéséhez

A forma kikenéséhez

A rétegzéshez

A tetejéhez

Összesen 793 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A zsemlék előkészítéséhez

A forma kikenéséhez

A rétegzéshez

A tetejéhez

Összesen 3169 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A zsemlék előkészítéséhez

A forma kikenéséhez

A rétegzéshez

A tetejéhez

Összesen 165 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1025.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    204.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 793 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4103.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1122 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    1886 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.5 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    818 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    820 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    786 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    990 micro
Összesen 3169 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

A zsemlék előkészítéséhez

  1. A szikkadt, előző napos zsemléket vastagabb szeletekre vágjuk.
  2. Forralt hideg (langyos) tejbe keverünk 3 tojássárgáját, 10 dkg cukrot, mazsolát, vajat, és ebbe beleáztatjuk a zsemleszeleteket.
  3. Egy mély tepsit vajjal vastagon kikenünk, és belehelyezzük az áztatott zsemleszeletek felét.
  4. Az almát megtisztítva 4 ek fahéjas cukorral elkeverjük, majd a tepsiben elhelyezett zsemlére tesszük.
  5. Darált dióval meghintjük, ennek a tetejére rakjuk a megmaradt zsemleszeletek, borral meglocsoljuk, és gyenge sütőben 25-30 percig sütjük.
  6. A 3 tojásfehérjét 3 dkg cukorral kemény habbá verjük, 5 dkg barackízt keverünk bele, majd ezen habmasszát a már kisült tészta tetejére helyezzük, és néhány perc alatt a meleg sütőben barnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x22

A konyhai könyvespolcomon mostanában újonnan felfedezett, 1954-es kiadású szakácskönyvemből való ezen kitűnő ételnek receptje. Ezt a könyvet oly annyira megszerettem, hogy már lefekvéskor az ágyba is jön velem. Ezt olvasgatom...! Lassan több mindent is elkészítek belőle, amik mind kifogástalan, tökéletes receptek, és sokszor nagyon tetszetősek a leírások is. A könyvből írtam ki pontosan, igaz ez most nem olyan különleges, de néha nagyon megtetszenek a fogalmazások is.:-) A máglyarakás szerintem pompás finom lett. Az eredeti receptet annyiban változtattam, hogy ott az almát némi cukorral meg kellett volna párolni, de én úgy nem szeretem. A tejet nem forraltam, csak langyosra melegítettem, mert napjainkban úgyis agyon van már hőkezelve, és egy 23 cm-es magas falú jénai tálban készítettem. A kis bor benne viszont óriási ötlet! Nekem teljesen új volt. Már készítettem máskor is máglyarakást, de még hallani sem hallottam borocskáról. De nagyon ajánlom! :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!