Máglyarakás ahogy Vicikó készíti
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 9% Zsír
A zsemlék előkészítéséhez
-
68g zsemle184 kcal
-
100g tej56 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
18g vaj125 kcal
-
5g mazsola15 kcal
A forma kikenéséhez
-
4g vaj25 kcal
A rétegzéshez
A tetejéhez
-
8g cukor29 kcal
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
35 kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 9% Zsír
A zsemlék előkészítéséhez
-
270g zsemle737 kcal
-
400g tej224 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
20g mazsola60 kcal
A forma kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
A rétegzéshez
A tetejéhez
-
30g cukor116 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
139 kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 9% Zsír
A zsemlék előkészítéséhez
-
14.3g zsemle39 kcal
-
21.1g tej12 kcal
-
5.3g cukor20 kcal
-
3.2g tojássárgája10 kcal
-
3.7g vaj26 kcal
-
1.1g mazsola3 kcal
A forma kikenéséhez
-
0.7g vaj5 kcal
A rétegzéshez
A tetejéhez
-
1.6g cukor6 kcal
-
6.3g tojásfehérje3 kcal
-
2.6g sárgabaracklekvár7 kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1025.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 471 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.9 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 204.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.9 g
Zsír
-
Összesen 123.3 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 832 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4103.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 1122 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 729 mg
-
Nátrium 1886 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 443.5 g
-
Cukor 286 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 818 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 820 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 300 micro
-
Kolin: 598 mg
-
Retinol - A vitamin: 786 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 334 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 990 micro
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Hozzávalók
A zsemlék előkészítéséhez
A forma kikenéséhez
A rétegzéshez
A tetejéhez
-
3 dkg cukor
-
5 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
A zsemlék előkészítéséhez
- A szikkadt, előző napos zsemléket vastagabb szeletekre vágjuk.
- Forralt hideg (langyos) tejbe keverünk 3 tojássárgáját, 10 dkg cukrot, mazsolát, vajat, és ebbe beleáztatjuk a zsemleszeleteket.
- Egy mély tepsit vajjal vastagon kikenünk, és belehelyezzük az áztatott zsemleszeletek felét.
- Az almát megtisztítva 4 ek fahéjas cukorral elkeverjük, majd a tepsiben elhelyezett zsemlére tesszük.
- Darált dióval meghintjük, ennek a tetejére rakjuk a megmaradt zsemleszeletek, borral meglocsoljuk, és gyenge sütőben 25-30 percig sütjük.
- A 3 tojásfehérjét 3 dkg cukorral kemény habbá verjük, 5 dkg barackízt keverünk bele, majd ezen habmasszát a már kisült tészta tetejére helyezzük, és néhány perc alatt a meleg sütőben barnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22x22
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 140
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 14665
- Feltöltés dátuma: 2013. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A konyhai könyvespolcomon mostanában újonnan felfedezett, 1954-es kiadású szakácskönyvemből való ezen kitűnő ételnek receptje. Ezt a könyvet oly annyira megszerettem, hogy már lefekvéskor az ágyba is jön velem. Ezt olvasgatom...! Lassan több mindent is elkészítek belőle, amik mind kifogástalan, tökéletes receptek, és sokszor nagyon tetszetősek a leírások is. A könyvből írtam ki pontosan, igaz ez most nem olyan különleges, de néha nagyon megtetszenek a fogalmazások is.:-) A máglyarakás szerintem pompás finom lett. Az eredeti receptet annyiban változtattam, hogy ott az almát némi cukorral meg kellett volna párolni, de én úgy nem szeretem. A tejet nem forraltam, csak langyosra melegítettem, mert napjainkban úgyis agyon van már hőkezelve, és egy 23 cm-es magas falú jénai tálban készítettem. A kis bor benne viszont óriási ötlet! Nekem teljesen új volt. Már készítettem máskor is máglyarakást, de még hallani sem hallottam borocskáról. De nagyon ajánlom! :-)