r
Nosalty Logó

Madártej-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kisgordon
Madártej-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

krém

hab

Összesen 438 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

krém

hab

Összesen 3513 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

krém

hab

Összesen 206 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 438 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    180.6 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2059 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2978.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1176 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381.7 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    1344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1600 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1750 micro
Összesen 3513 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

krém

hab

Elkészítés

krém

  1. A tejet a kristálycukorral felforraljuk, miközben a pudingport egy kis tejjel és a tojássárgával simára keverjük. Mikor a tej felforrt, lassan a keverékbe szedjük, majd keverés közben visszaöntjük a tejes lábosba, és felforraljuk.
  2. A krémet kihűtjük.
  3. A puha vajat porcukorral habosra keverjük, majd a hideg krémmel robotgéppel jól összedolgozzuk.
  4. Tortaformába töltjük, és elsimítjuk.

hab

  1. A fehérjéket a porcukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tortaformát sütőpapíron körberajzoljuk, és erre tesszük a habot, melyet megpróbálunk szép kerekre formázni egy hablapát segítségével, kb. 4-5 cm magasan. Nem baj, ha nem tökéletes. :-) Ha marad egy kis hab, akkor habzsákkal rózsácskákat is készíthetünk, vagy egy villával rusztikus felületet hozhatunk létre rajta.
  3. 160 fokos sütőben, ha lehet, légkeveréssel 30 percig sütjük.
  4. Az aranybarnára sült habot pár percig pihentetjük, majd óvatosan, tortalapáttal leválasztjuk a papírról (ez a legnehezebb a receptben), és a tortaformában pihenő krém tetejére húzzuk.
  5. Ízlés szerint csokoládéforgáccsal díszíthetjük!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 107
  • Össznézettség: 89129
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Madártej-torta
kisgordon 8 recept

Nem találtam számomra elfogadható madártej-tortát, mert mind tejszínhabbal készült, illetve tészta volt az alja, így megalkottam ezt a szépséget!

Hozzávalók

krém

hab

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...