r
Nosalty Logó

Madártej szelet Viky konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
*Viky*
Madártej szelet Viky konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 520 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 264 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 520 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.1 g

Zsír

  • Összesen
    414.3 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    2291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7074.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    2190 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    2432 mg
  • Nátrium
    2042 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.3 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    746.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4052 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    464 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    1449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3884 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1966 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1783 micro
Összesen 6236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét a cukorral felverjük, lassan hozzáadjuk a lisztet és a sütőport (óvatosan keverjük, nehogy a fehérje összetörjön), és vajazott-lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben sütjük 150 C fokon.

A krémhez

  1. A krémhez a tojássárgáját a vaníliás cukorral, a liszttel és a pudingporral simára keverjük, hozzáadjuk a tejet, és krémmé főzzük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni!
  2. Közben a margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt krémhez keverjük. A simára kevert krémet a tésztára kenjük.

A tetejére

  1. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és díszítjük vele a sütit. Majd kakaóporral megszórjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4000
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Madártej szelet Viky konyhájából
*Viky* 2 recept

Egyszer kipróbáltam, azóta a család egyik kedvenc süteménye lett! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...