r
Nosalty Logó

Madártej krém habbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Madártej krém habbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A madártejhez

A habgaluskákhoz

Összesen 327 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A madártejhez

A habgaluskákhoz

Összesen 1958 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A madártejhez

A habgaluskákhoz

Összesen 106 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 327 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3129.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    1797 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    919 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.7 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 1958 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

A madártejhez

A habgaluskákhoz

Elkészítés

A madártejhez

  1. 1 l tejet felteszünk forrni, a tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, simára kavarjuk, apránként hozzáadjuk a maradék fél liter tejet.
  2. Ha csomómentes, rátöltjük a forrásban lévő tejre, és csendes lángon addig kavarjuk, amíg buzogni kezd. 4-5 perc után levesszük a lángról, rászórjuk a vaníliát, időnként belekavarva hagyjuk kihűlni.
  3. Felteszünk egy liter vizet forrni. A tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk, fokozatosan hozzáadva a porcukrot.
  4. Evőkanállal egy széles lábosba a habból galuskákat szaggatunk, majd a forrásban lévő vizet beleöntjük, nem a habra, hanem mellé, és lefedjük. A fedőt nem emelgetjük, hagyjuk kihűlni a vizet. Amire kihűl a krém, a hab is megpárolódik és nem esik össze.
  5. A krémet tálkákba töltjük, szórhatunk bele vágott vagy reszelt csokit, villával rárakjuk a habot. Ízlés szerint díszíthetjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7910
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Madártej krém habbal
Csiki Piroska 230 recept

Az unokáim, de még a felnőttek is szívesebben eszik ezt a krémet, mint a pudingot vagy a madártejet. A cukor mennyiséget emelhetjük, így nem nagyon édes. Gyors és egyszerű krém. Főleg kezdő háziasszonyoknak ajánlom.

Hozzávalók

A madártejhez

A habgaluskákhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...