Madártej Audrey konyhájából
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
- 15% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 15% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 15% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
16.7g tojás21 kcal
-
4.6g cukor18 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
76.1g tej43 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
- 15% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 629 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 37.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
- 15% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.7 g
Zsír
-
Összesen 77 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5031.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 2501 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 788 mg
-
Nátrium 1552 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 258 g
-
Cukor 241 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 297.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 620 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 1140 mg
-
Retinol - A vitamin: 620 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1951 micro
- 15% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 11.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Elkészítés
- A tojásokat válasszuk szét: a fehérjét egy tálba, amiben habbá verjük, sárgáját a fazékba, amiben főzzük majd.
- A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, a vaníliával, csipet sóval és a liszttel.
- Ehhez keverjük hozzá (először apránként) a tejet, majd folyamatos keverés mellett, kis lángon főzzük krémmé, vagyis addig, amíg be nem sűrűsödik. Ha forr, akkor már biztos jó!
- A tojásfehérjét a porcukorral verjük kemény habbá.
- Evőkanállal vagy ha van, fagylaltos kanállal adagoljunk galuskákat, gömböket egy nagy tányérra úgy, hogy maradjon köztük hely, mert még nőni fognak.
- Mikróban 750 W-on főzzük, amíg duplájára nem nőnek (kb fél perc). Az idő irányadó, ki kell tapasztalni, meddig hagyjuk benn, vigyázzunk, hogy ne főzzük túl, mert akkor túl kemény, gumi szerű lesz!
- Az elkészült hablabdákat halmozzuk a tejes alapra, és ha mind megfőztük, tálalhatjuk is.:) A képen a teljes adag látható.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 5 perc
Gyerekkoromat idéző egyik kedvenc édességem. Próbáltam már újítani és variálni, de mindig rájöttünk, hogy nincs jobb az eredetinél! :) Sokféleképpen készítettem már a habot, hagyományosan tejben főzni nagyon sok idő és macera, sütöttem már sütőben sütőpapíron is, de a leggyorsabb és legegyszerűbb mikróban készíteni! Egy ideje már csak így csinálom. :)
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!