Madártej ahogy fildus készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
fildus
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
247
kcal
- 17% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1000g tej560 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
991
kcal
- 17% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
79.4g tej44 kcal
-
17.5g tojás22 kcal
-
1.6g vaníliás cukor6 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
Összesen
78
kcal
- 17% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 624.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 36.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
247
kcal
- 17% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.3 g
Zsír
-
Összesen 38.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2496.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 1249 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 775 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.4 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 147.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 569 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 974 micro
Összesen
991
kcal
- 17% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 11.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
-
1 l tej
-
4 db tojás
-
2 csomag vaníliás cukor
-
0.5 db vanília
Elkészítés
- A tejet a lábasba öntjük, hozzáadjuk az egyik csomag vaníliás cukrot, és a fél vaníliás rúd belsejét kikaparva, majd az íze miatt magát a rudat is.
- A tojásokat alaposan megmossuk, majd kettéválasztjuk őket. A fehérjéket egy csipet kristálycukorral kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a másik csomag vaníliás cukrot, a két evőkanál kristálycukrot, és habosra keverjük.
- A tejet felforraljuk, majd belekanalazzuk a kemény fehérjét. Egyszere csak keveset, mert főzés közben a hab megnagyobbodik. Mindkét oldalát kb. 1 percig főzzük. Amikor az összes hab elkészült, akkor kiszedjük egy tálba.
- A sárgájához merítünk a forró tejből, és elkeverjük, egyneműsítjük, majd az egészet a forró tejhez öntjük, és alaposan elkeverjük, és hagyjuk az első rotyogásig.
- A habokat visszahalmozzuk a tetejére.
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 18201
- Feltöltés dátuma: 2012. február 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
fildus
2 recept
Gyakran készítem, nagyon szeretjük. Keresztlányomék rendszerint csak nálunk esznek madártejet. Gyors, finom nasi szinte percek alatt.