r
Nosalty Logó

Madagaszkári saláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Madagaszkári saláta
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 31 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Mangán

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    996 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 215 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Mangán

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    349 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1991 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 428 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Mangán

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 31 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az ananász leveles végét és alját levágjuk, majd felállítjuk, és a héjtól fél centiméterre vágva cikkekben a héját is levágjuk. Az ananász középső, kemény részét éles, hosszú nyelű késsel vagy almacsumázóval függőlegesen, többször bevágva, körbe-körbe járva lazítjuk fel, majd az ananászt lefektetve, abból kinyomjuk. Aki ezt tudja, ugorja át!
  2. Az ananászt vékony szeletekre vágjuk, és a köröket félbe is vághatjuk. Két tálon elrendezzük.
  3. A mangót hosszában körbevágjuk a legszélesebb ponton. A két felét elfordítjuk egymáson. Ha megérett, ez egyszerű. Ha nem teljesen érett, minden mangólében úszik majd, de a saláta úgy is finom. A mangó magját éles késsel körbevágjuk és kidobjuk. A mangó húsába hosszában és keresztben belevagdosunk, kifordítjuk és kivájjuk.
  4. A lila hagymát apró darabokra vágjuk, és a mangó húsához adjuk. Belekeverjük a kifacsart citrom levét és egy pici sót.
  5. A mangó és hagyma keverékét az ananászra halmozzuk elosztva a két tálon. Pirospaprikával megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 910
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 24.

Ajánló

A mangót 1-2 nappal az ananász előtt vegyük, így egyszerre érik majd meg.

Receptkategóriák

Ne mondj nemet, míg meg nem kóstoltad! Frissítő és laktató a nyári hőségben, partikon pedig a beszélgetés központja lehet. Az ananász és mangó zamatosan édes ízeihez kiválóan illik egy kis pikáns.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...