Madagaszkári saláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
485g ananász124 kcal
-
200g mangó85 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
10g lilahagyma4 kcal
-
1g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
215
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
970g ananász247 kcal
-
400g mangó170 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
20g lilahagyma7 kcal
-
1g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
428
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
68.7g ananász18 kcal
-
28.3g mangó12 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
1.4g lilahagyma1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
31
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Mangán
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.3 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 348.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 174 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 996 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
215
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Mangán
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 685.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 396 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.5 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 697.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 349 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 1991 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
428
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Mangán
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 48.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
31
kcal
Hozzávalók
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 késhegynyi só
-
1 késhegynyi füstölt pirospaprika
Elkészítés
- Az ananász leveles végét és alját levágjuk, majd felállítjuk, és a héjtól fél centiméterre vágva cikkekben a héját is levágjuk. Az ananász középső, kemény részét éles, hosszú nyelű késsel vagy almacsumázóval függőlegesen, többször bevágva, körbe-körbe járva lazítjuk fel, majd az ananászt lefektetve, abból kinyomjuk. Aki ezt tudja, ugorja át!
- Az ananászt vékony szeletekre vágjuk, és a köröket félbe is vághatjuk. Két tálon elrendezzük.
- A mangót hosszában körbevágjuk a legszélesebb ponton. A két felét elfordítjuk egymáson. Ha megérett, ez egyszerű. Ha nem teljesen érett, minden mangólében úszik majd, de a saláta úgy is finom. A mangó magját éles késsel körbevágjuk és kidobjuk. A mangó húsába hosszában és keresztben belevagdosunk, kifordítjuk és kivájjuk.
- A lila hagymát apró darabokra vágjuk, és a mangó húsához adjuk. Belekeverjük a kifacsart citrom levét és egy pici sót.
- A mangó és hagyma keverékét az ananászra halmozzuk elosztva a két tálon. Pirospaprikával megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 909
- Feltöltés dátuma: 2015. június 24.
Ajánló
A mangót 1-2 nappal az ananász előtt vegyük, így egyszerre érik majd meg.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ne mondj nemet, míg meg nem kóstoltad! Frissítő és laktató a nyári hőségben, partikon pedig a beszélgetés központja lehet. Az ananász és mangó zamatosan édes ízeihez kiválóan illik egy kis pikáns.