r
Nosalty Logó

Macskaszem sós töltelékkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nomika
Macskaszem sós töltelékkel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

801
Kalória
30.8g
Fehérje
41.8g
Szénhidrátok
56.2g
Zsír
80.1g
Víz
218.9g
Koleszterin
1.9g
Rost
1.8g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 801 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4807 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 298 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1726.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    1288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 801 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.8 g

Zsír

  • Összesen
    337.3 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10360.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    969 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1290 mg
  • Nátrium
    7726 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    480.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1646 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1616 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    929 micro
Összesen 4807 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 298 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt elmorzsoljuklangyos tejben, hagyjukfelfutni.
  2. A liszthez hozzáadjuka sót, a középen a mélyedésbe beletesszükaz élesztős tejet, a tojássárgáját ésa vajat. Jól nyújtható tésztát gyúrunk, majd szobahőmérsékleten 30 percig pihentjük.
  3. Amíg kel a tészta, a paprikát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk, és atojásfehérjét kemény habbá verjüksóval, borssal, majd belekeverjükaz apróra vágott gombát és a reszelt sajtot.
  4. A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjukkb. 15 cm széles téglalapokra, majd mindegyiknek két hosszanti oldalára kolbászt fektetünk.
  5. Két oldalról feltekerjükúgy, hogy a közepén 3-4 cm távolság maradjon a két tekercs között. A rudakat tepsibe tesszük, rátesszüka gombás habot, a tetejüket a savanyúsággal díszítjük.
  6. Forró sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Melegen vagy hidegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy kedves ismerősömtől származik a recept, nálunk nagyon bevált, mindenki szereti. Kolbász helyett virslivel is szoktam készíteni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!