r
Nosalty Logó

Macskaszem sós töltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nomika
Macskaszem sós töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 801 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4807 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 298 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1726.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    1288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 801 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.8 g

Zsír

  • Összesen
    337.3 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10360.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    969 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1290 mg
  • Nátrium
    7726 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1646 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1616 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    929 micro
Összesen 4807 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt elmorzsoljuklangyos tejben, hagyjukfelfutni.
  2. A liszthez hozzáadjuka sót, a középen a mélyedésbe beletesszükaz élesztős tejet, a tojássárgáját ésa vajat. Jól nyújtható tésztát gyúrunk, majd szobahőmérsékleten 30 percig pihentjük.
  3. Amíg kel a tészta, a paprikát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk, és atojásfehérjét kemény habbá verjüksóval, borssal, majd belekeverjükaz apróra vágott gombát és a reszelt sajtot.
  4. A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjukkb. 15 cm széles téglalapokra, majd mindegyiknek két hosszanti oldalára kolbászt fektetünk.
  5. Két oldalról feltekerjükúgy, hogy a közepén 3-4 cm távolság maradjon a két tekercs között. A rudakat tepsibe tesszük, rátesszüka gombás habot, a tetejüket a savanyúsággal díszítjük.
  6. Forró sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Melegen vagy hidegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2495
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nomika 6 recept

Egy kedves ismerősömtől származik a recept, nálunk nagyon bevált, mindenki szereti. Kolbász helyett virslivel is szoktam készíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...