Macskaszem sós töltelékkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nomika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
3g élesztő4 kcal
-
17g tej9 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
Összesen
801
kcal
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
400g kolbász1808 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
6 kcal
-
50g csemegeuborka12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
4807
kcal
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
18.6g finomliszt68 kcal
-
9.3g vaj67 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
1.2g élesztő1 kcal
-
6.2g tej3 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
24.8g kolbász112 kcal
-
12.4g gomba3 kcal
-
9.9g tojásfehérje5 kcal
-
6.2g sajt22 kcal
-
3.1g ecetes almapaprika0 kcal
-
3.1g csemegeuborka1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
298
kcal
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.8 g
Zsír
-
Összesen 56.2 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1726.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 1288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
801
kcal
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 184.8 g
Zsír
-
Összesen 337.3 g
-
Telített zsírsav 166 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1314 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10360.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 969 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 1290 mg
-
Nátrium 7726 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 250.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 480.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1646 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 209 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 414 micro
-
Kolin: 773 mg
-
Retinol - A vitamin: 1616 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 336 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 929 micro
Összesen
4807
kcal
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 643.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 480 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
298
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
15 dkg vaj
-
4 db tojássárgája
-
2 dkg élesztő
-
1 dl tej
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
20 dkg gomba
-
4 db tojásfehérje
-
10 dkg sajt
-
1 csipet só
-
1 csipet bors
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt elmorzsoljuklangyos tejben, hagyjukfelfutni.
- A liszthez hozzáadjuka sót, a középen a mélyedésbe beletesszükaz élesztős tejet, a tojássárgáját ésa vajat. Jól nyújtható tésztát gyúrunk, majd szobahőmérsékleten 30 percig pihentjük.
- Amíg kel a tészta, a paprikát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk, és atojásfehérjét kemény habbá verjüksóval, borssal, majd belekeverjükaz apróra vágott gombát és a reszelt sajtot.
- A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjukkb. 15 cm széles téglalapokra, majd mindegyiknek két hosszanti oldalára kolbászt fektetünk.
- Két oldalról feltekerjükúgy, hogy a közepén 3-4 cm távolság maradjon a két tekercs között. A rudakat tepsibe tesszük, rátesszüka gombás habot, a tetejüket a savanyúsággal díszítjük.
- Forró sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Melegen vagy hidegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2495
- Feltöltés dátuma: 2013. október 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Nomika
6 recept
Egy kedves ismerősömtől származik a recept, nálunk nagyon bevált, mindenki szereti. Kolbász helyett virslivel is szoktam készíteni.