r
Nosalty Logó

Mac 'n' Cheese baconnel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szabadtűz
Mac 'n' Cheese baconnel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

423
Kalória
21.8g
Fehérje
5.2g
Szénhidrátok
34.3g
Zsír
28.8g
Víz
94.3g
Koleszterin
67.5mg
Rost
2.3g
Cukor
  • 24% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 24% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 1693 kcal
  • 24% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 24% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1745.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 423 kcal
  • 24% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    137 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6980.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    2494 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1599 mg
  • Nátrium
    2709 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    115.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    795 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1693 kcal
  • 24% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

  1. A legegyszerűbb, ha a baconszeleteket előre kisütjük, hogy a végén, mire fogyasztani szeretnénk, már kihűljön picit, és könnyen össze lehessen morzsolni!
  2. Második felvonásban pedig kezdjük el megfőzni a tésztát, ugyanis annyi idő alatt, míg az megfő, a sajtszószunkkal is elkészülünk.
  3. A sajtszószhoz reszeljünk le lehetőleg minél több és sok fajtájú sajtot. A cheddart mondják az alapnak, de szerintem bármilyen sajttal működik, amit szeretünk. A lényeg, hogy mennyiségre jó sok legyen!
  4. Hogy legyen miben megolvasztani a sajtunkat, kell egy besamel szószt készítenünk, ami rém egyszerű. Csak olvasszunk meg vajat, amiben keverjünk el csomómentesen lisztet, és szobahőmérsékletű tejjel addig öntsük fel, amíg a kívánt sűrűségű szószt meg nem kapjuk. Jelen esetben én szeretem, ha kicsit folyósabb a besamel, mert így a sok sajttól a végén nem lesz túl tömör a szószunk, hanem jó folyékony marad.
  5. Sózzuk-borsozzuk, és egy kevés szerecsendiót reszeljünk még a besamel szószba, majd öntsük bele az összes reszelt sajtot. Ebben a receptben én most gruyére, cheddar és pecorino sajtokat használtam, de mint írtam, jöhet bármi!
  6. Keverjük addig, míg az összes sajt megolvad. Majd nincs is más dolgunk, mint a főtt és leszűrt tésztára ráönteni a szószt, és jól összekeverni. Tálalásnál pedig rámorzsolni a sült bacont, és lehet is azonnal fogyasztani!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

A sajtos makaróni, azaz a mac 'n' cheese nem csak az amerikaiak nagy kedvence, hanem az enyém is. Nyilván azért egy kis ropogósra pirított baconnel szeretem még megküldeni a végén, hogy igazán hasson! A legszebb pedig az egészben, hogy kinn a szabadban, akár kempingezés közben is elég könnyen elkészíthető ez a szénhidrát- és kalóriabomba. Nézzétek meg hogyan!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!