r
Nosalty Logó

Mac 'n' Cheese baconnel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szabadtűz
Mac 'n' Cheese baconnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 24% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 24% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 1693 kcal
  • 24% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 24% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1745.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 423 kcal
  • 24% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    137 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6980.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    2494 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1599 mg
  • Nátrium
    2709 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    795 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1693 kcal
  • 24% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 206 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A legegyszerűbb, ha a baconszeleteket előre kisütjük, hogy a végén, mire fogyasztani szeretnénk, már kihűljön picit, és könnyen össze lehessen morzsolni!
  2. Második felvonásban pedig kezdjük el megfőzni a tésztát, ugyanis annyi idő alatt, míg az megfő, a sajtszószunkkal is elkészülünk.
  3. A sajtszószhoz reszeljünk le lehetőleg minél több és sok fajtájú sajtot. A cheddart mondják az alapnak, de szerintem bármilyen sajttal működik, amit szeretünk. A lényeg, hogy mennyiségre jó sok legyen!
  4. Hogy legyen miben megolvasztani a sajtunkat, kell egy besamel szószt készítenünk, ami rém egyszerű. Csak olvasszunk meg vajat, amiben keverjünk el csomómentesen lisztet, és szobahőmérsékletű tejjel addig öntsük fel, amíg a kívánt sűrűségű szószt meg nem kapjuk. Jelen esetben én szeretem, ha kicsit folyósabb a besamel, mert így a sok sajttól a végén nem lesz túl tömör a szószunk, hanem jó folyékony marad.
  5. Sózzuk-borsozzuk, és egy kevés szerecsendiót reszeljünk még a besamel szószba, majd öntsük bele az összes reszelt sajtot. Ebben a receptben én most gruyére, cheddar és pecorino sajtokat használtam, de mint írtam, jöhet bármi!
  6. Keverjük addig, míg az összes sajt megolvad. Majd nincs is más dolgunk, mint a főtt és leszűrt tésztára ráönteni a szószt, és jól összekeverni. Tálalásnál pedig rámorzsolni a sült bacont, és lehet is azonnal fogyasztani!
  • Receptkönyvben: 231
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 26944
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mac 'n' Cheese baconnel
Szabadtűz 17 recept

A sajtos makaróni, azaz a mac 'n' cheese nem csak az amerikaiak nagy kedvence, hanem az enyém is. Nyilván azért egy kis ropogósra pirított baconnel szeretem még megküldeni a végén, hogy igazán hasson! A legszebb pedig az egészben, hogy kinn a szabadban, akár kempingezés közben is elég könnyen elkészíthető ez a szénhidrát- és kalóriabomba. Nézzétek meg hogyan!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...