r
Nosalty Logó

Maci fej

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csiki Piroska
Maci fej
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 758 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3028 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 493 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 758 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    180.8 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1082.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.9 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 3028 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 493 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a porcukorral elkavarjuk, a kakaót rászitáljuk a lisztre, hozzáadjuk a darált diót, majd az egészet a cukros vajjal összegyúrjuk. Kezdetben porlós a massza, de gyorsan összeáll. A kéz melegétől puhul, ha meglágyul, hűtőbe tesszük egy rövid időre.
  2. A forma méretének megfelelő mennyiséget csipünk le a tésztából, ujjunkkal belenyomkodjuk a formába úgy, hogy középen egy kis mélyedés legyen.
  3. A formákat tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben 170 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.
  4. Ha kihűlt a forma, a felső felét odakoppintjuk a deszkához, könnyen kijön.
  5. Dekor ceruzával díszítjük. Megtölthetjük csoki, vagy mogyoró krémmel, kettőt-kettőt összeragasztva, de magában is finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4899
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maci fej
Csiki Piroska 230 recept

Ezt most az unokáimnak készítettem a locsolásra, de ha nincs időm formába nyomkodni, fólia között kinyújtom 2-3 mm-re, kör alakú szaggatóval kivágom és összeragasztom lekvárral, vagy csokikrémmel. Sokáig eláll. Ebben az esetben a kakaót csak a fele mennyiségű tésztába gyúrtam, hogy jeges macim is legyen. Sülés közben a tészta a formában felpúposodik, mikor visszahúzódik akkor van kész.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...