r
Nosalty Logó

Macaron TraRita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Macaron TraRita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 865 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 384 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 865 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    172.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2494.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    579 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.2 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    509 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 3461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krémhez a hozzávalókat felolvasztjuk, majd kihűtjük.
  2. Ledaráljuk kávédarálón a mandulát (én szeletelt mandulát használtam), és összekeverjük a porcukorral.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük, majd ha már keményedik, hozzáadjuk a kristálycukrot. Szép fényesre, simára dolgozzuk.
  4. Óvatosan hozzákeverjük a porcukros mandulát.
  5. Nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe egyforma korongokat nyomunk. Jó másfél órát pihentetjük, akkor jó, ha a tészta teteje úgymond száraz.
  6. 160 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Így könnyebb leszedni a papírról a korongokat.
  7. Végezetül a kihűlt krémmel megtöltjük, és kettesével összeragasztjuk őket.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 32542
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Macaron TraRita konyhájából
TraRita 118 recept

És végre sikerült! Bár ez még csak a második próbálkozásom volt, de nagyon örültem, amikor megláttam a végeredményt! Ott kukucskáltam a sütő előtt, néztem, ahogy sülnek a kis lapocskák. Izgultam, hogy "talpuk" legyen. Örülök, hogy rátaláltam erre az egyszerű, nagyszerű receptre. Bármerre jártam, bárhol olvastam a macaronokról, csak azt írták, hogy milyen macerás az elkészítése. Napokig álljon a fehérje, aztán így cukorszirup, mérni a hőfokot. És tessék, lássék! Egyszerűen elkészült.:D Azóta már sokadszorra nekiláttam, különböző ízekben és színekben.:) Ha egyforma korongokat szeretnénk, akkor azt javaslom, hogy a sütőpapírra rajzoljunk köröket, és fordítsuk meg, amikor rányomjuk a habot. Ami még nagyon fontos: minden legyen elkészítve a kezünk ügyében.:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...