r
Nosalty Logó

Macaron dióból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Macaron dióból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 831 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 4156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 482 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 831 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    286.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    166 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3223.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    770 mg
  • Foszfor
    1572 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.1 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 4156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 482 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót megdaráljuk. Kiveszünk belőle két evőkanálnyit, félretesszük, ez majd megy a krémbe. A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval félkeményre verjük, majd hozzáadagolva a porcukrot addig verjük tovább, míg az edényt megfordítva nem esik ki belőle a hab. Ekkor hozzákeverjük a darált diót.
  2. Sütőpapírra előrajzolunk egyenlő átmérőjű (2,5 cm) köröket, és a habot habzsákba szedve az előrajzolt körökbe egyenlő adag habot nyomunk (belülről kifelé körkörösen haladva). A hab kissé még "terül" sütés közben, így vigyázzunk, hogy ne érjenek össze a korongok.
  3. 160 °C-os sütőben kb. 10 percig sütjük. Legyünk résen, mert ha túlsülnek, akkor nemcsak sötétebbre barnulnak, hanem ki is száradnak. A kész korongokat nem egyszerű leszedni a sütőpapírról, mivel ha a sütőből kivéve azon nyomban forrón szeretnénk leszedni, akkor még puhák és gyűrődnek, ha meg megvárjuk, míg teljesen kihűlnek, akkor odaragadnak és könnyen törnek. Szóval itt kell egy kicsit ügyeskedni....:)
  4. A krémhez gőz fölött felolvasztjuk a csokit, és kicsit lehűtve azt, hozzákavarjuk a nutellát és a félrerakott diót is. A korongokat kettesével összeragasztjuk. Jól záródó dobozban ajánljuk tárolni, mert a szobalevegőn könnyen kiszáradhatnak.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8666
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a finomság egy régi családi recept (dió-bomba) általam macaronosított változata, amit legtöbbször a maradék tojásfehérjék felhasználása miatt sütök. A krémet lehet variálni, vajas krém vagy ízesített csoki, de még akár egy finom, házi lekvárral is össze lehet a habcsók-korongokat ragasztani. Mivel évről-évre nálunk a kertben két diófa is szépen terem, így lényegesen olcsóbb, mintha mandulaliszttel sütném. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...