Macaron dióból
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Allisc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 34% Zsír
Összesen
831
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 34% Zsír
Összesen
4156
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 57.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 644.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 314 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.2 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 24.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
831
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.1 g
Zsír
-
Összesen 286.5 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 166 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3223.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 507 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 770 mg
-
Foszfor 1572 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 366.1 g
-
Cukor 306 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 121.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 360 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
4156
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 33.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 374.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.6 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 14.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
482
kcal
Elkészítés
- A diót megdaráljuk. Kiveszünk belőle két evőkanálnyit, félretesszük, ez majd megy a krémbe. A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval félkeményre verjük, majd hozzáadagolva a porcukrot addig verjük tovább, míg az edényt megfordítva nem esik ki belőle a hab. Ekkor hozzákeverjük a darált diót.
- Sütőpapírra előrajzolunk egyenlő átmérőjű (2,5 cm) köröket, és a habot habzsákba szedve az előrajzolt körökbe egyenlő adag habot nyomunk (belülről kifelé körkörösen haladva). A hab kissé még "terül" sütés közben, így vigyázzunk, hogy ne érjenek össze a korongok.
- 160 °C-os sütőben kb. 10 percig sütjük. Legyünk résen, mert ha túlsülnek, akkor nemcsak sötétebbre barnulnak, hanem ki is száradnak. A kész korongokat nem egyszerű leszedni a sütőpapírról, mivel ha a sütőből kivéve azon nyomban forrón szeretnénk leszedni, akkor még puhák és gyűrődnek, ha meg megvárjuk, míg teljesen kihűlnek, akkor odaragadnak és könnyen törnek. Szóval itt kell egy kicsit ügyeskedni....:)
- A krémhez gőz fölött felolvasztjuk a csokit, és kicsit lehűtve azt, hozzákavarjuk a nutellát és a félrerakott diót is. A korongokat kettesével összeragasztjuk. Jól záródó dobozban ajánljuk tárolni, mert a szobalevegőn könnyen kiszáradhatnak.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 8666
- Feltöltés dátuma: 2017. március 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Allisc
56 recept
Ez a finomság egy régi családi recept (dió-bomba) általam macaronosított változata, amit legtöbbször a maradék tojásfehérjék felhasználása miatt sütök. A krémet lehet variálni, vajas krém vagy ízesített csoki, de még akár egy finom, házi lekvárral is össze lehet a habcsók-korongokat ragasztani. Mivel évről-évre nálunk a kertben két diófa is szépen terem, így lényegesen olcsóbb, mintha mandulaliszttel sütném.