r
Nosalty Logó

Macaron alaprecept a The Cake Factory-tól

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Macaron alaprecept a The Cake Factory-tól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 13% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Az alaptészta

Az olasz habcsók

Összesen 125 kcal
  • 13% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Az alaptészta

Az olasz habcsók

Összesen 884 kcal
  • 13% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Az alaptészta

Az olasz habcsók

Összesen 281 kcal
  • 13% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    1 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 125 kcal
  • 13% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 884 kcal
  • 13% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

Az alaptészta

Az olasz habcsók

Elkészítés

Az alaptészta

  1. Az alaptésztához szitáljuk át egy nagy lyukú szitán a mandulalisztet és a porcukrot. Ehhez keverjük a kukoricakeményítőt, majd adjuk hozzá a tojásfehérjét (nem kell felverni). Keverjük össze fakanállal, vagy kézzel, egy linzertészta állagot fogunk kapni.
  2. Szorosan takarjuk le, nehogy kiszáradjon.

Az olasz habcsók

  1. A fehérjét kezdjük el felverni, mikor félig felverődött, tegyük hozzá a 17 g kristálycukrot. Keverjük addig, amíg egy jó tartású habot kapunk (ellenőrizzük úgy, hogy a keverőfejet kivéve a habból, csúcsokat húzunk, ha a csúcs visszahajlik, jó lesz). Vegyük a keverőgépet a legalacsonyabb fokozatra, és keverjük úgy, amíg készen nem lesz a cukorszirup.
  2. A vizet és a 60 g cukrot tegyük fel főni. Mikor már a cukor elolvadt, és a víz is felforrt, várjunk még 1-2 percet (ha van cukorhőmérőnk 115 fokig hevítsük), és kis sugárban csurgassuk a fehérjéhez. Tegyük a keverőgépet nagy fokozatra, és addig keverjük, amíg a tál szobahőmérsékletű nem lesz. A habunk ekkor szép fényes, jó tartású.
  3. A hab 1/3-át óvatosan forgassuk az alaptésztához. Mikor elkeveredett, forgassuk hozzá a többi habot is. Olyan állagot kell kapnunk mint a láva, nem túl folyósat, de nem is keményet. Ha túl kemény, akkor még keverjük kicsit.
  4. Töltsük habzsákba, és nyomjunk 3-4 cm-es köröket szilikonos sütőpapírra. Ha ez megvan, akkor 3-4-szer üssük az asztalhoz a tepsit, hogy a légbuborékok kipukkadjanak. Ezután szobahőmérsékleten szárítsuk 30-40 percet, ameddig érintésre száraz nem lesz.
  5. 150 fokon süssük 13 percig, vagy ameddig egyet benyomva egy kis réteg áttörik, de belül puha. Ha kicsit még túl nedves belül, süssük pár percig.
  6. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szedjük le a papírról óvatosan. A héjak tárolhatók légmentesen zárt dobozban, de le is fagyaszthatók. Be is tölthetjük őket ízlés szerint, de figyeljünk, hogy a töltelék ne áztassa el a héjakat.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 331
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 159
  • Össznézettség: 266410
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eddig a francia receptekkel nem volt szerencsém, de ez az olasz habcsókos verzió, biztosan sikerül mindenkinek! Ebből az adagból 7 db, 4 cm átmérőjű macaron lesz összetöltve. További receptjeimért kattintsanak a blogomra.

Hozzávalók

Az alaptészta

Az olasz habcsók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...