Macaron alaprecept a The Cake Factory-tól
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 13% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 3% Zsír
Az alaptészta
-
11g mandulaliszt30 kcal
-
11g porcukor41 kcal
-
4g tojásfehérje2 kcal
-
8 kcal
Az olasz habcsók
-
4g tojásfehérje2 kcal
-
2g cukor9 kcal
-
3g víz0 kcal
-
9g cukor33 kcal
Összesen
125
kcal
- 13% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 3% Zsír
Az alaptészta
-
75g mandulaliszt212 kcal
-
75g porcukor290 kcal
-
25g tojásfehérje13 kcal
-
57 kcal
Az olasz habcsók
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
17g cukor66 kcal
-
20g víz0 kcal
-
60g cukor232 kcal
Összesen
884
kcal
- 13% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 3% Zsír
Az alaptészta
-
23.9g mandulaliszt68 kcal
-
23.9g porcukor92 kcal
-
8g tojásfehérje4 kcal
-
4.8g kukoricakeményítő18 kcal
Az olasz habcsók
-
8.6g tojásfehérje4 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
6.4g víz0 kcal
-
19.1g cukor74 kcal
Összesen
281
kcal
- 13% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 1 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 1 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 9.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
125
kcal
- 13% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.7 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 171.3 g
-
Cukor 152 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
884
kcal
- 13% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 39.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 2 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 3 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.6 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 21.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
281
kcal
Hozzávalók
Az alaptészta
-
75 g mandulaliszt
-
75 g porcukor
-
25 g tojásfehérje
-
1 evőkanál kukoricakeményítő
Az olasz habcsók
-
27 g tojásfehérje
-
17 g cukor
-
20 g víz
-
60 g cukor
Elkészítés
Az alaptészta
- Az alaptésztához szitáljuk át egy nagy lyukú szitán a mandulalisztet és a porcukrot. Ehhez keverjük a kukoricakeményítőt, majd adjuk hozzá a tojásfehérjét (nem kell felverni). Keverjük össze fakanállal, vagy kézzel, egy linzertészta állagot fogunk kapni.
- Szorosan takarjuk le, nehogy kiszáradjon.
Az olasz habcsók
- A fehérjét kezdjük el felverni, mikor félig felverődött, tegyük hozzá a 17 g kristálycukrot. Keverjük addig, amíg egy jó tartású habot kapunk (ellenőrizzük úgy, hogy a keverőfejet kivéve a habból, csúcsokat húzunk, ha a csúcs visszahajlik, jó lesz). Vegyük a keverőgépet a legalacsonyabb fokozatra, és keverjük úgy, amíg készen nem lesz a cukorszirup.
- A vizet és a 60 g cukrot tegyük fel főni. Mikor már a cukor elolvadt, és a víz is felforrt, várjunk még 1-2 percet (ha van cukorhőmérőnk 115 fokig hevítsük), és kis sugárban csurgassuk a fehérjéhez. Tegyük a keverőgépet nagy fokozatra, és addig keverjük, amíg a tál szobahőmérsékletű nem lesz. A habunk ekkor szép fényes, jó tartású.
- A hab 1/3-át óvatosan forgassuk az alaptésztához. Mikor elkeveredett, forgassuk hozzá a többi habot is. Olyan állagot kell kapnunk mint a láva, nem túl folyósat, de nem is keményet. Ha túl kemény, akkor még keverjük kicsit.
- Töltsük habzsákba, és nyomjunk 3-4 cm-es köröket szilikonos sütőpapírra. Ha ez megvan, akkor 3-4-szer üssük az asztalhoz a tepsit, hogy a légbuborékok kipukkadjanak. Ezután szobahőmérsékleten szárítsuk 30-40 percet, ameddig érintésre száraz nem lesz.
- 150 fokon süssük 13 percig, vagy ameddig egyet benyomva egy kis réteg áttörik, de belül puha. Ha kicsit még túl nedves belül, süssük pár percig.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szedjük le a papírról óvatosan. A héjak tárolhatók légmentesen zárt dobozban, de le is fagyaszthatók. Be is tölthetjük őket ízlés szerint, de figyeljünk, hogy a töltelék ne áztassa el a héjakat.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 331
- Tegnapi nézettség: 60
- 7 napos nézettség: 431
- Össznézettség: 267450
- Feltöltés dátuma: 2016. május 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Eddig a francia receptekkel nem volt szerencsém, de ez az olasz habcsókos verzió, biztosan sikerül mindenkinek! Ebből az adagból 7 db, 4 cm átmérőjű macaron lesz összetöltve. További receptjeimért kattintsanak a blogomra.