r
Nosalty Logó

Mac and cheese Dacotától

5,0

2 ÉRTÉKELÉS12 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Mac and cheese Dacotától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

627
Kalória
21.6g
Fehérje
78.2g
Szénhidrátok
23.6g
Zsír
22.3g
Víz
54.9g
Koleszterin
3.2g
Rost
7.1g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 627 kcal
  • 15% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2508 kcal
  • 15% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 15% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1717.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    967 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 627 kcal
  • 15% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    94.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6870.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1366 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1151 mg
  • Nátrium
    3868 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    89.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    724 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    787 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    706 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 2508 kcal
  • 15% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát bő sós vízben al dentére főzzük - a szószból is fog magába szívni, úgyhogy nem szabad puhára főzni!
  2. Közben a tejet felmelegítjük - nem kell, hogy forró legyen, de azért a kezünket bántsa a hő.
  3. A vajat egy nagyobb lábosban megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan kevergetve főzzük 1-2 percig közepes lángon, hogy le ne kapjon. Folyamatos keverés mellett, fokozatosan, kisebb adagokban hozzáadjuk a meleg tejet. Kevergetjük pár percig, ha elkezd sűrűsödni, hozzáadjuk a többi fűszert.
  4. Elzárjuk a gázt, a tésztát leszűrjük, és egy kivajazott jénaiba vagy más tepsibe teszünk egy réteg tésztát. Rákanalazzuk a szósz egy részét, kanállal el is simíthatjuk, hogy mindenhol fedje. Mehet rá egy adag reszelt sajt, majd ismét tészta és szósz, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
  5. A tetejére szórjuk a zsemlemorzsát, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Akkor jó, ha a sajt szép barna, a szósz pedig rotyog. Pár percig állni hagyjuk, majd azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20X10

Amerika híres sajtos tésztája - nem egy kifinomult falat, de gyors, és nagyon egyszerű. A recept úgy variálható, ahogy szeretnétek - mehet bele főtt sonka, bacon, hagyma, más fűszerek, többfajta sajt, sőt, sütőben összesütni sem muszáj. Bővebb sztori a blogon.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!