r
Nosalty Logó

Mac and cheese Dacotától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Mac and cheese Dacotától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 15% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 627 kcal
  • 15% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2508 kcal
  • 15% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 15% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1717.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    967 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 627 kcal
  • 15% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    94.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6870.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1366 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1151 mg
  • Nátrium
    3868 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    724 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    787 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    706 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 2508 kcal
  • 15% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát bő sós vízben al dentére főzzük - a szószból is fog magába szívni, úgyhogy nem szabad puhára főzni!
  2. Közben a tejet felmelegítjük - nem kell, hogy forró legyen, de azért a kezünket bántsa a hő.
  3. A vajat egy nagyobb lábosban megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan kevergetve főzzük 1-2 percig közepes lángon, hogy le ne kapjon. Folyamatos keverés mellett, fokozatosan, kisebb adagokban hozzáadjuk a meleg tejet. Kevergetjük pár percig, ha elkezd sűrűsödni, hozzáadjuk a többi fűszert.
  4. Elzárjuk a gázt, a tésztát leszűrjük, és egy kivajazott jénaiba vagy más tepsibe teszünk egy réteg tésztát. Rákanalazzuk a szósz egy részét, kanállal el is simíthatjuk, hogy mindenhol fedje. Mehet rá egy adag reszelt sajt, majd ismét tészta és szósz, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
  5. A tetejére szórjuk a zsemlemorzsát, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Akkor jó, ha a sajt szép barna, a szósz pedig rotyog. Pár percig állni hagyjuk, majd azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20X10
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1093
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 62970
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 12.

Ajánló

Egyszer egy étteremben láttam, hogy almaszósszal tálalják. Ha van kedvetek....:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amerika híres sajtos tésztája - nem egy kifinomult falat, de gyors, és nagyon egyszerű. A recept úgy variálható, ahogy szeretnétek - mehet bele főtt sonka, bacon, hagyma, más fűszerek, többfajta sajt, sőt, sütőben összesütni sem muszáj. Bővebb sztori a blogon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...