Lusta kiflik Tormától
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
187 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
0 kcal
-
83g víz0 kcal
-
5g szezámmag30 kcal
-
56g kenyérliszt bl80203 kcal
-
53 kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
747 kcal
-
7g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0 kcal
-
330g víz0 kcal
-
21g szezámmag120 kcal
-
225g kenyérliszt bl80812 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
90 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0 kcal
-
39.5g víz0 kcal
-
2.5g szezámmag14 kcal
-
27g kenyérliszt bl8097 kcal
-
2.9g napraforgó olaj25 kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1174.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 269 mg
-
Nátrium 685 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 97.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.3 g
Zsír
-
Összesen 42.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4699 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 324 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 397 mg
-
Foszfor 1077 mg
-
Nátrium 2740 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 338.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 388.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 673 micro
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 563.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 328 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Hozzávalók
-
0.5 teáskanál cukor
-
1.5 bögre kenyérliszt bl80
Elkészítés
- A liszteket összekeverjük a sóval, az élesztőt felfuttatjuk a kis cukorral, vízzel, és ahozzávalókbólszép, fényes, rugalmas tésztát dagasztunk kézzel (kb. 10-15 perc) vagy géppel (én kenyérsütőben dagasztom). Ne tegyük hozzá az összes vizet, a végén csak lassanként, amit felvesz. Közepesen lágy tésztát kell kapnunk.
- Letakarva addig kelesztjük, amíg duplájára nem nő (1-1,5 óra).
- Ezután gyengéden átgyúrjuk, kis cipóvá formázzuk, és olajozott fedeles dobozban/tálban ahűtőbentároljuksütésig. (Ez a tészta 3 napot, 3 éjjelt töltött a hűtőben.)
- Sütés előtt hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni (30-60perc), majd gyengéden kinyújtjuk félujjnyi vastag kör alakra, amit4-6 körcikkrevágunk pizzavágóval. Lekenjük kis olajjal,majd a körcikkeket a szélesebb végüktőlfeltekerjükkifli alakúra. A kifliket begörbíthetjük, vagyössze is lehet nyomni a csücsköket, ahogy itt a képen.
- Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük őket (nem túl közel, mert még nőni fognak!), és 30 percet újból kelesztjük.
- Sütés előtt lekenjük a kifliket felvert tojással, megszórjuk tetszés szerinti maggal,majd előmelegített (kis forró vizes edénnyel az aljában), 220 fokos sütőben szép aranybarnára sütjük őket.
- Ha ropogósra akarjuk, akkor sütés előtt és után is lespricceljük vízzel. Rácson hűtjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 237
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 21765
- Feltöltés dátuma: 2013. május 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Puha, félbarna, szezámmagos óriáskifliket szerettem volna ebédre, ezért reggel 8-kor megformáztam a hűtőből kivett (és előtte szobahőre melegedett) tésztát, rövid pihentetés/kelesztés, sütés, hűtés...12 előtt készen voltak! Az élesztős kelt tésztákat- kis gyakorlattal- igen könnyű időzíteni. A másik ok pedig az volt, hogy megint ki akartam próbálni a Lusta kenyér Torma bevált receptjével változatát (ebben a kifli-receptben kevesebb az élesztő!), mert nem kaptam sikeres visszajelzéseket a kenyérreceptről, ami meglepett. Ezeket a kifliket a 4.-ik napon sütöttem, és még akkor is magas, lyukacsos volt a tészta a hűtőben. Formázáskor ugyancsak lelapult, csakúgy, mint a lusta kenyér receptnél, de a sütés előtti kelesztésnél, és sütés alatt megint szépen emelkedett! Most sem találtam semmi nehézséget a készítéssel, úgyhogy biztatni szeretnék mindenkit a kipróbálásra! Kevésbé ropogós, de lyukacsos és könnyű, puha bélű kiflik lettek ebből a keverékből; meglepően szép magas lett, a teljes kiőrlésű liszt ellenére is.:)