r
Nosalty Logó

Lusta asszony rakottasa

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Debmo
Lusta asszony rakottasa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
római tál
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 517 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2072 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1274 micro
Összesen 517 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    153.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2174.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1173 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1030.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5097 micro
Összesen 2072 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, majd ízlés szerint fűszerezzük. A szalonnát beírdaljuk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, a burgonyát, a hagymátés a cukkinit 1 cm-es darabokra szeletelejük.
  3. A pataki (római) tálba belerétegezzük a hozzávalókat a következők szerint: alulra két szelet szalonna, rá a burgonya,rá a cukkini, aztán a hagyma, végül a felszeletelt paprika. Mindezek tetejére tesszük a fűszerezett csirkecombokat és befedjük amaradék két szalonnával.
  4. A tálra helyezzük a tetejét és sütőben, kis lángon kb. 1,5 órát így sütjük-főzzük. Az utolsó fél órában a tál tetejét levesszük, és így sütjüktovább.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1051
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 251486
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 04.

Ajánló

Talán már nem is kell hozzá más, csak valami savanyúság. Ha a szalonnát és a csirkecombot kihagyjuk belőle, akkor egy nagyon finom és ízletes köretet kapunk, de akár egy vegetáriánus főétel is kialakulhat belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azért lett a recept lusta asszony rakottasa, mert az előkészületeket leszámítva nem sok időt vesz igénybe az elkészítése, nem kell a tűzhely mellett ácsorogni, a sütő végzi helyettünk a munkát. Mivel egyben a köret is kész, már csak a tálalás és az étel jóízű elfogyasztása marad hátra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...