Lúdláb torta újragondolva
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nyuszikutya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 18% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
8g vaj60 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
4 kcal
-
8g joghurt5 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
Hozzávalók a meggykrémhez
-
38g meggybefőtt27 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
14 kcal
-
8g víz0 kcal
Hozzávalók a csokoládékrémhez
-
42g habtejszín122 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
-
8g porcukor32 kcal
Összesen
472
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 18% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
100g vaj717 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
46 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
Hozzávalók a meggykrémhez
-
450g meggybefőtt324 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
171 kcal
-
100g víz0 kcal
Hozzávalók a csokoládékrémhez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
100g porcukor387 kcal
Összesen
5663
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 18% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
4.8g vaj34 kcal
-
7.2g cukor28 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
2 kcal
-
4.8g joghurt3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
Hozzávalók a meggykrémhez
-
21.5g meggybefőtt15 kcal
-
4.8g cukor18 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
4.8g víz0 kcal
Hozzávalók a csokoládékrémhez
-
23.9g habtejszín70 kcal
-
7.2g étcsokoládé39 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
-
4.8g porcukor18 kcal
Összesen
269
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 24.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.8 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
472
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 60.4 g
Zsír
-
Összesen 299.3 g
-
Telített zsírsav 182 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2888.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 684 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 415 mg
-
Foszfor 1239 mg
-
Nátrium 419 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 705.7 g
-
Cukor 442 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 618.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2264 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 196 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 421 mg
-
Retinol - A vitamin: 2223 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 502 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 568 micro
Összesen
5663
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
269
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
-
10 dkg vaj
-
15 dkg cukor
-
2 db tojás
-
15 dkg finomliszt
-
20 g cukrozatlan kakaópor
-
100 g joghurt
-
0.5 teáskanál sütőpor
-
0.5 teáskanál szódabikarbóna
Hozzávalók a meggykrémhez
-
45 dkg meggybefőtt
-
10 dkg cukor
-
fahéj ízlés szerint
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 dl víz
Hozzávalók a csokoládékrémhez
-
1 csomag zselatinfix
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- A vajat a cukorral kikeverjük.
- Hozzáadjuk az egész tojásokat, a kakaóport, a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet, a joghurtot. Összekeverjük.
- Tortaformában megsütjük.
Hozzávalók a meggykrémhez
- A meggybefőttet a cukorral, fahéjjal felforraljuk.
- A vaníliás pudingport kikeverjük kevés vízzel, hozzáadjuk a meggyhez, felforraljuk. Hagyjuk kihűlni.
Hozzávalók a csokoládékrémhez
- A torta készítést megelőző napon kezdjük a krémet készíteni. A csokoládét egy edénybe összetörjük, a tejszínt hozzáöntjük, addig melegítjük, amíg a csokoládé felolvad. Kihűlés után egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Másnap a csokoládés tejszínt felverjük kemény habbá, közben hozzáadjuk a zselatinfixet és a porcukrot.
- A megsült tésztára kenjük a kihűlt meggykrémet. Erre tesszük a csokoládés tejszínhabot. Tetszés szerint díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 9412
- Feltöltés dátuma: 2015. május 21.
Ajánló
Ajánlom alkalmakra, de hétvégi édességnek is. Ha valaki szereti a csokis-meggyes összeállítást, annak mindenképpen ajánlom az újragondolt lúdláb tortámat. Ezzel a tésztával nem lesz száraz napok múlva sem, ha maradna belőle. Nálunk nem szokott.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Nyuszikutya
51 recept
Régebben magas tortában sütöttem ezt a receptet. De újragondolva rájöttem, hogy elég mindenből egy réteg. Így született ez a recept.