r
Nosalty Logó

Lúdláb torta újragondolva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyuszikutya
Lúdláb torta újragondolva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a meggykrémhez

Hozzávalók a csokoládékrémhez

Összesen 472 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a meggykrémhez

Hozzávalók a csokoládékrémhez

Összesen 5663 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a meggykrémhez

Hozzávalók a csokoládékrémhez

Összesen 269 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 472 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    299.3 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2888.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    1239 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    705.7 g
  • Cukor
    442 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2223 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 5663 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a meggykrémhez

Hozzávalók a csokoládékrémhez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A vajat a cukorral kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk az egész tojásokat, a kakaóport, a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet, a joghurtot. Összekeverjük.
  3. Tortaformában megsütjük.

Hozzávalók a meggykrémhez

  1. A meggybefőttet a cukorral, fahéjjal felforraljuk.
  2. A vaníliás pudingport kikeverjük kevés vízzel, hozzáadjuk a meggyhez, felforraljuk. Hagyjuk kihűlni.

Hozzávalók a csokoládékrémhez

  1. A torta készítést megelőző napon kezdjük a krémet készíteni. A csokoládét egy edénybe összetörjük, a tejszínt hozzáöntjük, addig melegítjük, amíg a csokoládé felolvad. Kihűlés után egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Másnap a csokoládés tejszínt felverjük kemény habbá, közben hozzáadjuk a zselatinfixet és a porcukrot.
  3. A megsült tésztára kenjük a kihűlt meggykrémet. Erre tesszük a csokoládés tejszínhabot. Tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 9412
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 21.

Ajánló

Ajánlom alkalmakra, de hétvégi édességnek is. Ha valaki szereti a csokis-meggyes összeállítást, annak mindenképpen ajánlom az újragondolt lúdláb tortámat. Ezzel a tésztával nem lesz száraz napok múlva sem, ha maradna belőle. Nálunk nem szokott.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lúdláb torta újragondolva
Nyuszikutya 51 recept

Régebben magas tortában sütöttem ezt a receptet. De újragondolva rájöttem, hogy elég mindenből egy réteg. Így született ez a recept.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a meggykrémhez

Hozzávalók a csokoládékrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...