r
Nosalty Logó

Lúdláb torta 3. - mogyorós tésztájú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lúdláb torta 3. - mogyorós tésztájú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1083 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4323 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 275 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    482 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 1083 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    258.5 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6477.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1601 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    2693 mg
  • Nátrium
    1598 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.5 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    708.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2045 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1399 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1635 micro
Összesen 4323 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat kikeverjük a cukrokkal, beletesszük a lisztet, a mogyorót, a sütőport és a kakaót, majd a felvert fehérjehabot.
  2. Csak alul kivajazott és lisztezett tortaformában kb. 40 percig, tűpróbáig sütjük. (25 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját!)
  3. Ha megsült, hagyjuk nyitva a sütő ajtaját résnyire, 10 percig. Ez idő alatt ne vegyük ki a tortát.
  4. Vágjuk ketté, először kenjük meg meggylekvárral és utána a krémmel.
  5. Krém készítése:
  6. A tejszínt felforraljuk, és beleolvasztjuk az étcsokoládét (cukrot is lehet beletenni, ha valaki édesebben szereti).
  7. Lehűtjük, még a hűtőbe is betesszük, így jobban fel lehet majd verni a habot és sűrű, krémes állaga lesz.
  8. Amikor már jó hideg, felverjük, és megkenjük vele a piskótalapokat.
  9. Magozott meggyet teszünk rá, és beborítjuk a másik lappal, végül azt is megkenjük krémmel.
  10. Meggyel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12620
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna egy egyszerűen elkészíthető és nem vajas krémmel készült tortát sütni. A nyáron eltett cukrozott meggy a hűtőbe került, mert elkezdett erjedni, de sikerült megmenteni és a tortában nagyon finom volt. A krém is nagyon jó lett, a gyerekeim állandóan jöttek kóstolgatni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...