r
Nosalty Logó

Lisztmentes diós sütemény Audrey konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Audrey
Lisztmentes diós sütemény Audrey konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Díszítéshez

Összesen 878 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Díszítéshez

Összesen 4392 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Díszítéshez

Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 878 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    293.1 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2846.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    943 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.1 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1029 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 4392 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 317 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítéshez

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásfehérjéket a csipet sóval kezdjük el felverni, és ha már lágy hab állagot kapunk, adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá. Végül óvatosan forgassuk össze a darált dióval és a fahéjjal.
  2. A masszát osszuk két felé, és kb. 29x35 cm, sütőpapírral kibélelt tepsibe terítsük szét egyenletesen.
  3. Külön-külön (ha légkeveréses a sütőnk, akkor akár egyszerre is) 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük őket.
  4. Ha már kissé kihűltek, fordítsuk meg, és óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Óvatosan, mert ilyenkor még elég törékeny.

Krém

  1. A tejből és pudingporból főzzünk pudingot, és hagyjuk kihűlni.
  2. A szobahőmérsékletű, lágy vajat keverjük habosra a porcukorral, majd keverjük hozzá a pudingot, és ízlés szerint rumot vagy rum aromát.

Díszítéshez

  1. A kihűlt lapokat vágjuk félbe (így 4 lapot kapunk). A krémet is osszuk 4 részre.
  2. Egy lapot helyezzünk olyan tálra, deszkára, tányérra, amin majd vágni tudjuk a süteményt. Kenjük meg egy rész krémmel, tegyük rá a következő lapot, és így rétegezzük, amíg a 4. lap tetejére is rákerül a krém. A tetejét díszítésképpen szórjuk meg darált dióval.
  3. Hűtőben pihentessük pár órát, mielőtt felszeleteljük. Ha szép szeleteket szeretnénk, a kést langyos vízben öblítsük le minden vágás előtt.
  4. Ebből a mennyiségből nem sok, kb. 10 normál sütemény szelet lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 965
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 101
  • Össznézettség: 340675
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 03.

Ajánló

Ebből az adagból egy kisebb 18 cm átmérőjű torta is készíthető: a sütőpapírra 18 cm átmérőjű köröket rajzoljunk, azon oszlassuk el a tésztát, és így süssünk 4 tésztalapot. A végén pedig az oldalát is kenjük meg krémmel (tegyünk félre keveset, mielőtt 4 részre osztjuk a krémet), és szórjuk meg darált dióval. Érdemes a diót darálás előtt száraz serpenyőben megpirítani kicsit.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Remek sütemény a megmaradt tojásfehérjék felhasználásához. :) Olvastam, hogy az eredeti Eszterházy torta tésztájában nem volt liszt. Kíváncsivá tett, muszáj volt kipróbálnom, de nem torta, hanem sütemény formájában készítettem el, jóval egyszerűbb díszítéssel a tetején.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...