Lisztmentes diós sütemény Audrey konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Audrey
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tészta
-
48g tojásfehérje25 kcal
-
40g dió262 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
Díszítéshez
-
10g dió65 kcal
Összesen
878
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tészta
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
Díszítéshez
-
50g dió327 kcal
Összesen
4392
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tészta
-
17.3g tojásfehérje9 kcal
-
14.4g dió94 kcal
-
14.4g cukor56 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
28.9g tej16 kcal
-
3.2g vaníliás pudingpor12 kcal
-
10.8g vaj78 kcal
-
7.2g porcukor28 kcal
Díszítéshez
-
3.6g dió24 kcal
Összesen
317
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 58.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 569.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.6 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 49.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
878
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.6 g
Zsír
-
Összesen 293.1 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 122 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2846.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 758 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 426 mg
-
Foszfor 943 mg
-
Nátrium 627 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 393.1 g
-
Cukor 324 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 248.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1029 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 259 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 1007 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 267 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
4392
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
317
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Tészta
-
6 db tojásfehérje
-
20 dkg cukor
-
1 csipet fahéj
-
1 csipet só
Krém
-
4 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
15 dkg vaj
-
10 dkg porcukor
Díszítéshez
Elkészítés
Tészta
- A tojásfehérjéket a csipet sóval kezdjük el felverni, és ha már lágy hab állagot kapunk, adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá. Végül óvatosan forgassuk össze a darált dióval és a fahéjjal.
- A masszát osszuk két felé, és kb. 29x35 cm, sütőpapírral kibélelt tepsibe terítsük szét egyenletesen.
- Külön-külön (ha légkeveréses a sütőnk, akkor akár egyszerre is) 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük őket.
- Ha már kissé kihűltek, fordítsuk meg, és óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Óvatosan, mert ilyenkor még elég törékeny.
Krém
- A tejből és pudingporból főzzünk pudingot, és hagyjuk kihűlni.
- A szobahőmérsékletű, lágy vajat keverjük habosra a porcukorral, majd keverjük hozzá a pudingot, és ízlés szerint rumot vagy rum aromát.
Díszítéshez
- A kihűlt lapokat vágjuk félbe (így 4 lapot kapunk). A krémet is osszuk 4 részre.
- Egy lapot helyezzünk olyan tálra, deszkára, tányérra, amin majd vágni tudjuk a süteményt. Kenjük meg egy rész krémmel, tegyük rá a következő lapot, és így rétegezzük, amíg a 4. lap tetejére is rákerül a krém. A tetejét díszítésképpen szórjuk meg darált dióval.
- Hűtőben pihentessük pár órát, mielőtt felszeleteljük. Ha szép szeleteket szeretnénk, a kést langyos vízben öblítsük le minden vágás előtt.
- Ebből a mennyiségből nem sok, kb. 10 normál sütemény szelet lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x35
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 965
- Tegnapi nézettség: 16
- 7 napos nézettség: 101
- Össznézettség: 340675
- Feltöltés dátuma: 2016. november 03.
Ajánló
Ebből az adagból egy kisebb 18 cm átmérőjű torta is készíthető: a sütőpapírra 18 cm átmérőjű köröket rajzoljunk, azon oszlassuk el a tésztát, és így süssünk 4 tésztalapot. A végén pedig az oldalát is kenjük meg krémmel (tegyünk félre keveset, mielőtt 4 részre osztjuk a krémet), és szórjuk meg darált dióval. Érdemes a diót darálás előtt száraz serpenyőben megpirítani kicsit.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Audrey
71 recept
Remek sütemény a megmaradt tojásfehérjék felhasználásához. :) Olvastam, hogy az eredeti Eszterházy torta tésztájában nem volt liszt. Kíváncsivá tett, muszáj volt kipróbálnom, de nem torta, hanem sütemény formájában készítettem el, jóval egyszerűbb díszítéssel a tetején.