r
Nosalty Logó

Linzer aprósütemény Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Linzer aprósütemény Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 446 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    247.9 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2433.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    1146 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.9 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 4150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 446 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a mandulával, cukorral, sóval, fahéjjal. Hozzáadjuk a kockákra vágott vajat és a tojást, sima tésztává gyúrjuk.
  2. Alufóliába csomagolva 1 órát a hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval kb. 4,5x4,5 cm-es négyzeteket vágunk.
  4. A négyzetek 2/3-át sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk. A maradék négyzeteket 4-4 csíkra vágjuk.
  5. A lekvárt elosztjuk a négyzetekre, mindegyikre 2-2 csíkot rakunk.
  6. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4689
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebből az adagból kb. 60 db aprósütemény lesz. A csíkokat lekenhetjük 1 ek vízzel elkevert 2 tojássárgájával. A kihűlt aprósüteményt megszórhatjuk porcukorral is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...