r
Nosalty Logó

Lilakáposzta-krémleves két változatban

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Lilakáposzta-krémleves két változatban
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

1672
Kalória
18.4g
Fehérje
104.1g
Szénhidrátok
133g
Zsír
915.1g
Víz
166.5g
Koleszterin
20.2g
Rost
33.2g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

Összesen 1672 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

Összesen 1672 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

Összesen 70 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    133 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4740.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    3582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    915.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    421 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    330 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5249 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    3669 micro
Összesen 1672 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    133 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4740.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    3582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    915.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    421 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    330 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5249 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    3669 micro
Összesen 1672 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 70 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A lila káposzta külső leveleit leszedjük, a torzsát kivágva felkockázzuk, majd sós vízben előfőzzük pár percig, ezt a levet leöntjük.
  2. Közben a burgonyát is megtisztítjuk, hámozzuk, kockázzuk. Valamint a póréhagymával is így járunk el, de itt a zöldjét külön tesszük.
  3. Az előfőzött káposztához hozzáöntjük a kockázott burgonyát, a póré világos részét, egy-két kakukkfűágat, egy csipet borsot, és kb. 8 dl zöldségalaplével felhúzzuk, így főzzük puhára az alapanyagokat.
  4. Eközben a póréhagyma zöldjét lassú tűzön olívaolajjal pároljuk kb. 5-10 percig, majd szűrőn átnyomjuk. A szűrőben maradt részt egy következő krémlevesbe, vagy krémbe tehetjük, a zöld olajat pedig félretesszük a tálaláshoz.
  5. A lábasból kivesszük a fűszerágat, fűszerezzük, ha kell, és botturmixszal krémesítjük, majd egy deci tejszínnel egy perc alatt beforraljuk. Ezután egyből húzzuk le a tűzről.
  6. A levest tálakba szedjük. Ki-hogy szereti, lehet tejszínnel és póréhagymás, zöld fűszerolajjal locsolni, póréhagymacsírával díszíteni. Vagy másik variációban: citromcseppekkel színezni és rózsaborssal díszíteni. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Csodálatos krémleves lila káposztából, amit tejszínnel - akár növényivel - világosíthatunk, aztán díszíthetünk, vagy citrommal csepegtetve pinkre színezhetünk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!