r
Nosalty Logó

Light erdeigyümölcsös túrótorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Light erdeigyümölcsös túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hozzávalók a tortaalaphoz

hozzávalók a gyümölcsös réteghez

Összesen 138 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hozzávalók a tortaalaphoz

hozzávalók a gyümölcsös réteghez

Összesen 1107 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hozzávalók a tortaalaphoz

hozzávalók a gyümölcsös réteghez

Összesen 125 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 138 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7609 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1390 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    2493 mg
  • Nátrium
    1188 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 1107 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.7 g
  • Cink
    148 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    114 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    68 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

hozzávalók a tortaalaphoz

hozzávalók a gyümölcsös réteghez

Elkészítés

hozzávalók a tortaalaphoz

  1. A tortaalap hozzávalóit összeturmixoljuk, hogy minél krémesebb legyen. A keveréket kivajazott piteformába vagy szilikonformába (utóbbit értelemszerűen nem kell kizsírozni) öntjük, és elegyengetjük.
  2. 170°C-ra előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. fél óráig sütjük.

hozzávalók a gyümölcsös réteghez

  1. Amíg a tortaalap sül, az erdei gyümölcsöket egy lábasban megpuhítjuk, és ízlés szerint édesítjük.
  2. A megpuhult gyümölcsöket mixerbe rakjuk, a zselatinnal együtt leturmixoljuk, és a már kész torta tetejére kenjük. Hagyjuk kihűlni a tortát, majd tálalunk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 325
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 28601
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Light erdeigyümölcsös túrótorta
Rosanics Petra 360 recept

A zseniális tortaalap receptjét egy magyar blogon találtam, és rögtön a kedvencemmé vált. Már többféle krémmel és feltéttel is elkészítettem, ez itt most az erdei gyümölcsös verzió. Vigyázat, függőséget okoz! De szerencsére nyugodtan ehetjük, mert nincs benne se cukor, se liszt, se vaj, de ez az ízén egyáltalán nem érződik.

Hozzávalók

hozzávalók a tortaalaphoz

hozzávalók a gyümölcsös réteghez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...