Libanoni diós sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
eperarc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 33% Zsír
süti
-
63g margarin448 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g dió164 kcal
-
0g fahéj0 kcal
szirup
Összesen
1040
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 67.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 399.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 24 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 512 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 480 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 384 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
1040
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.6 g
Zsír
-
Összesen 269.9 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 106 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 109 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1596.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 683 mg
-
Nátrium 403 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 404.4 g
-
Cukor 163 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 96.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2049 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 236 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 1920 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1537 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
4158
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 32.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 11.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 186 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
503
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
süti
- A margarint, a lisztet és 2 dkg cukrot és egy csipet sót összedolgozzuk. A tésztát 1-2 óráig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük közepes lángon.
- A tésztából dió nagyságú gombócokat formálunk, majd a gombócokat kicsit meglapítjuk, és 2 ujjunkkal bemélyedést-fészket csinálunk bele, és egy sütőpapírral felszerelt hagyományos tepsire sorakoztatjuk.
- A maradék cukrot, diót és a fahéjat összekeverjük, és egy kávéskanál segítségével az üregekbe töltjük. Hagyjunk helyet a sütemények között. Közép meleg sütőben 30-35 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy a dió ne égjen meg!
- A porcukrot 5 teáskanál meleg vízzel jól összekeverjük, és lassan a süteményekre csepegtetjük, amíg még az forró. Legegyszerűbb egy kiskanál segítségével, lassan, hogy a diós keveréknek legyen ideje minél több szirupot felszívni.
- Dobozban lefedve sokáig eláll.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2049
- Feltöltés dátuma: 2015. február 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
eperarc
8 recept
Mindig is érdekeltek a különböző népek tradicionális ételei. Különösen az arab ízek. Születésnapomra kaptam egy szakácskönyvet, az 1973-as, Bence Vera Gasztronómiai utazás című könyvét. Abban találtam ezt az autentikus libanoni süteményt. Az eredeti receptben vajat ír, de én helyettesítettem jó minőségű margarinnal. Egyszerű, és nagyon finom.