r
Nosalty Logó

Libanoni diós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
eperarc
Libanoni diós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír

süti

szirup

Összesen 1040 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír

süti

szirup

Összesen 4158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír

süti

szirup

Összesen 503 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 1040 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    269.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1596.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    683 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.4 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2049 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 4158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 503 kcal

Hozzávalók

süti

szirup

Elkészítés

süti

  1. A margarint, a lisztet és 2 dkg cukrot és egy csipet sót összedolgozzuk. A tésztát 1-2 óráig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük közepes lángon.
  2. A tésztából dió nagyságú gombócokat formálunk, majd a gombócokat kicsit meglapítjuk, és 2 ujjunkkal bemélyedést-fészket csinálunk bele, és egy sütőpapírral felszerelt hagyományos tepsire sorakoztatjuk.
  3. A maradék cukrot, diót és a fahéjat összekeverjük, és egy kávéskanál segítségével az üregekbe töltjük. Hagyjunk helyet a sütemények között. Közép meleg sütőben 30-35 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy a dió ne égjen meg!
  4. A porcukrot 5 teáskanál meleg vízzel jól összekeverjük, és lassan a süteményekre csepegtetjük, amíg még az forró. Legegyszerűbb egy kiskanál segítségével, lassan, hogy a diós keveréknek legyen ideje minél több szirupot felszívni.
  5. Dobozban lefedve sokáig eláll.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2049
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Libanoni diós sütemény
eperarc 8 recept

Mindig is érdekeltek a különböző népek tradicionális ételei. Különösen az arab ízek. Születésnapomra kaptam egy szakácskönyvet, az 1973-as, Bence Vera Gasztronómiai utazás című könyvét. Abban találtam ezt az autentikus libanoni süteményt. Az eredeti receptben vajat ír, de én helyettesítettem jó minőségű margarinnal. Egyszerű, és nagyon finom.

Hozzávalók

süti

szirup

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...