r
Nosalty Logó

Libamáj tatár

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Libamáj tatár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 896 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 3581 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    54 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    746 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9359 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 896 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    341.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    181 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    2425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2517 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    123 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1110 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    541.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37446 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    216 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2982 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37437 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 3581 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3583 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3583 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábosban felforrósítjuk a libazsírt, majd beledobunk egy fej megtisztított vöröshagymát kettévágva.
  2. Amikor a hagyma megpirult/megsült, szűrőlapáttal kiemeljük, majd a zsiradékba tesszük óvatosan a májat (fröcsög!) lefedjük fedővel és a tűzhelyet azonnal elzárjuk.20-25 perc alatt a máj el is készül, de végezzünk egy próbavágást.
  3. A májata zsiradékból kiemeljük, lehűtjük, majdapróra vágjuk.
  4. Sóval, borssal, aprított lilahagymával, nagyon apróra vágott almával, puha vajjal kikeverjük, mustárral ízesítjük.
  5. Hűtőben pár óra jót tesz neki.
  6. Friss zöldségekkel, pirítóssal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14698
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 10.

Ajánló

Tipp: a kenyérszeleteket kenjük meg a még folyékony libazsírral, és sütőben pirítsuk meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyra hideg előételnek ajánlom. Nettó időt számolva (azaz a hűtést nem) körülbelül negyed óra elkészíteni, majd bevágni a hűtőbe és a vendégsereget levenni a lábáról. A libamáj számomra a legnemesebb alapanyag, amivel valaha találkoztam, persze ez szubjektív, mert a legfinomabb is. Tényleg, van olyan, aki nem szereti a libamájat???

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...