r
Nosalty Logó

Levespor házilag

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Moncsa
Levespor házilag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
60 °C
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1608 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16765.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    16291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    997 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1461 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2604 micro
  • β-karotin
    10663 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    5066 micro
Összesen 134 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201183.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    2516 mg
  • Vas
    78 mg
  • Magnézium
    968 mg
  • Foszfor
    2069 mg
  • Nátrium
    195488 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.1 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    107 mg

VÍZ

  • Összesen
    3209.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11961 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1813 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17531 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2251 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    31248 micro
  • β-karotin
    127955 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7728 micro
  • Lut-zea
    60792 micro
Összesen 1608 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4312.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    4191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    376 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    670 micro
  • β-karotin
    2743 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    166 micro
  • Lut-zea
    1303 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk.
  2. Gyümölcscentrifugán vagy kézi darálón ledaráljuk.
  3. Ha centrifugát használtunk, akkor először a kinyert lében feloldjuk a sót, majd összeöntjük az előzőleg egy nagy edényben összekevert zöldség-szárazanyaggal. Ha kézi darálót, akkor - miután egyenletesen összekevertük a ledarált zöldségféléket -, alaposan elkeverjük benne a sót.
  4. Tepsi(k)ben alacsony hőfokon szárítjuk, amíg legalább annyi nedvesség elpárolog, hogy összeálljon a pép.
  5. Gyümölcsszárító géppel - vagy a kandallón, fűtőtesten, kinek mi áll rendelkezésére - teljesen kiszárítjuk.
  6. Kávédarálóval vagy egyéb nagy hatásfokú géppel porrá őröljük a fűszerkeveréket.
  7. Légmentesen zárható edényben tároljuk. A megadott mennyiségekből kb. 1 kg levesporunk lesz.
  • Sütés hőfoka: 60 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 300 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 284
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15685
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 19.

Ajánló

Használható szinte minden sós étel elkészítésénél. Mi már gyakorlatilag ezt a port használjuk só helyett is.

Receptkategóriák

Sajnos (vagy inkább szerencsére?) allergiás vagyok az ízfokozóra. Nagyon hiányoltam viszont egy univerzális ételízesítőt, amit napi szinten használhatok levesbe, sült húsok és egytálételek ízesítésére, szinte bármilyen ételt lehet vele főzni, gazdagabb lesz az ízvilága. Tény, hogy többnapos macera egy adag elkészítése (kevesebbel szerintem nem is érdemes kezdeni, munka szinte ugyanannyi fele ekkora mennyiséggel is), hogy a konyhánk olyan lesz, mint ahol bombát robbantottak, de megéri! A felsorolt mennyiségekből kb. egy évre elegendő adag készül, évente egyszer meg kibírható a rumli. Legalábbis ha a rokonok - ismerősök ki nem fosztanak minket a tartalékainkból. :) A recept ízlés szerint megváltoztatható, ezt a saját szájam íze szerint állítottam össze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...