Leves paradicsomból ahogy Fahéj készíti
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
250g paradicsom45 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
8g rizs27 kcal
-
34 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
1000g paradicsom180 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
4g só0 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
30g rizs107 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
79.4g paradicsom14 kcal
-
7.1g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
2.4g rizs9 kcal
-
1.2g mangalica zsír11 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 557.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 401 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 256.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 253 micro
-
β-karotin 1123 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 310 micro
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2231.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 335 mg
-
Nátrium 1605 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180.8 g
-
Cukor 110 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1027 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 420 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 143 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1010 micro
-
β-karotin 4491 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 25730 micro
-
Lut-zea 1240 micro
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 357 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2044 micro
-
Lut-zea 99 micro
Hozzávalók
-
1 kg paradicsom
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 kávéskanál só
-
8 dkg cukor
-
3 dkg rizs
-
1 ek mangalica zsír
-
4 dkg finomliszt
Elkészítés
- Az érett paradicsomot megmossuk, cikkekre vágjuk, és egy megtisztított hagymával tűzre tesszük. Megsózzuk. Saját levében, néha megkevergetve addig főzzük, míg a héja felpöndörödik, és a húsa megpuhul.
- Egy másik lábasban a zsírt felolvasztjuk, és a liszttel nagyon világos rántást készítünk. Felengedjük 1 l vízzel.
- A megfőtt paradicsomból kihalásszuk a hagymát, és félretesszük, a paradicsomot pedig levesszűrőn egy merőkanál segítségével átpasszírozzuk, és a rántáshoz öntjük.
- A hagymát visszatesszük a levesbe, megcukrozzuk, és felfőzzük. Hozzáadjuk a rizst, és lefedve, kis lángon készre főzzük.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4490
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 03.
Ajánló
Érdemes vele időt tölteni, mert bár kicsit lassabban van kész, mint a sűrített paradicsomos leves, de sokkal finomabb. Ne sajnáljuk belőle a sót, mert úgy finom, ha a cukor mellett az is érződik az ízén.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nagyon-nagyon fiatalasszony voltam még, mikor egy hétvégén váratlanul meglátogatott minket apósom. Éppen hogy új helyünkre költöztünk, kamrám tartalma meglehetősen gyér volt. Faluhelyen lévén és ráadásul szombaton, boltot nyitva emberi közelségben nem leltünk, így abból főztem, amit találtam. Így készült első paradicsomlevesem igazi paradicsomból. Saját elképzelésem szerint, enyhén szólva rettenetesen hiányos konyhai eszközökkel, órákig pancsolva, mindent összemaszatolva, de kész lett. Roppant zavarban voltam, mert ugye először főztem apósom tiszteletére, és ráadásul a leveske valami miatt (talán nem volt elég benne a paradicsom) igen sápadtra és ízetlenre sikeredett. De ő hősiesen ette és dicsérte. Valószínűleg pont úgy, ahogy nagyapám tette annak idején, mikor anyukám első, tévedésből fokhagymával készített paradicsomlevesét kóstolta.