r
Nosalty Logó

Leves paradicsomból ahogy Fahéj készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Fahéj
Leves paradicsomból ahogy Fahéj készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 911 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 227 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2231.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    1605 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.8 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1027 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4491 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1240 micro
Összesen 911 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2044 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az érett paradicsomot megmossuk, cikkekre vágjuk, és egy megtisztított hagymával tűzre tesszük. Megsózzuk. Saját levében, néha megkevergetve addig főzzük, míg a héja felpöndörödik, és a húsa megpuhul.
  2. Egy másik lábasban a zsírt felolvasztjuk, és a liszttel nagyon világos rántást készítünk. Felengedjük 1 l vízzel.
  3. A megfőtt paradicsomból kihalásszuk a hagymát, és félretesszük, a paradicsomot pedig levesszűrőn egy merőkanál segítségével átpasszírozzuk, és a rántáshoz öntjük.
  4. A hagymát visszatesszük a levesbe, megcukrozzuk, és felfőzzük. Hozzáadjuk a rizst, és lefedve, kis lángon készre főzzük.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4490
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 03.

Ajánló

Érdemes vele időt tölteni, mert bár kicsit lassabban van kész, mint a sűrített paradicsomos leves, de sokkal finomabb. Ne sajnáljuk belőle a sót, mert úgy finom, ha a cukor mellett az is érződik az ízén.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon-nagyon fiatalasszony voltam még, mikor egy hétvégén váratlanul meglátogatott minket apósom. Éppen hogy új helyünkre költöztünk, kamrám tartalma meglehetősen gyér volt. Faluhelyen lévén és ráadásul szombaton, boltot nyitva emberi közelségben nem leltünk, így abból főztem, amit találtam. Így készült első paradicsomlevesem igazi paradicsomból. Saját elképzelésem szerint, enyhén szólva rettenetesen hiányos konyhai eszközökkel, órákig pancsolva, mindent összemaszatolva, de kész lett. Roppant zavarban voltam, mert ugye először főztem apósom tiszteletére, és ráadásul a leveske valami miatt (talán nem volt elég benne a paradicsom) igen sápadtra és ízetlenre sikeredett. De ő hősiesen ette és dicsérte. Valószínűleg pont úgy, ahogy nagyapám tette annak idején, mikor anyukám első, tévedésből fokhagymával készített paradicsomlevesét kóstolta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...