r
Nosalty Logó

Levendulás-mascarponés brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Levendulás-mascarponés brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 3808 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    240.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    587 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1596.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 3808 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 419 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A magas kakaótartalmú étcsokit a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasztjuk.
  2. Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral. Majd hozzáadjuk az olvasztott vajas-csokis keveréket, végül kanalanként hozzáadjuk a lisztet.
  3. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük a massza nagyobbik felét. Rákanalazzuk a natúr mascarponét, rámorzsolunk egy teáskanálnyi levendulavirágot, de ha ettől idegenkedünk, ki is hagyhatjuk. Végül betakarjuk a maradék csokis keverékkel.
  4. Kb. 170 fokra előmelegített sütőben úgy 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, de a középen úgyis ragacsos marad, és ez pont így jó!
  5. Ha kész, akkor pihentetés után kiborítjuk az őzgerinc vagy egyéb formából, és örülünk, ha nem omlik be a teteje, de persze akkor is elfogyasztjuk, ha mégis.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2970
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Levendulás-mascarponés brownie
Tomatotree 262 recept

Kevés, de minőségi alapanyagból gyorsan összedobható tömény édesség.  Kb. húsz alkalommal készítettem el, mire modellt tudott állni egy fotóhoz, olyan sebességgel fogyott el. És egy kicsit azt is gyakorolnom kellett, hogy a teteje ne omoljon be.... ami persze az élvezeti értékéből semmit nem vont le, csak az esztétikaiból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...