r
Nosalty Logó

Levendulás-mascarponés brownie

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Tomatotree
Levendulás-mascarponés brownie
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

476
Kalória
6g
Fehérje
45.6g
Szénhidrátok
30.1g
Zsír
13.2g
Víz
73.4g
Koleszterin
1.7g
Rost
33.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 3808 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    240.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    587 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1596.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    105.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 3808 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 419 kcal

Elkészítés

  1. A magas kakaótartalmú étcsokit a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasztjuk.
  2. Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral. Majd hozzáadjuk az olvasztott vajas-csokis keveréket, végül kanalanként hozzáadjuk a lisztet.
  3. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük a massza nagyobbik felét. Rákanalazzuk a natúr mascarponét, rámorzsolunk egy teáskanálnyi levendulavirágot, de ha ettől idegenkedünk, ki is hagyhatjuk. Végül betakarjuk a maradék csokis keverékkel.
  4. Kb. 170 fokra előmelegített sütőben úgy 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, de a középen úgyis ragacsos marad, és ez pont így jó!
  5. Ha kész, akkor pihentetés után kiborítjuk az őzgerinc vagy egyéb formából, és örülünk, ha nem omlik be a teteje, de persze akkor is elfogyasztjuk, ha mégis.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Kevés, de minőségi alapanyagból gyorsan összedobható tömény édesség.  Kb. húsz alkalommal készítettem el, mire modellt tudott állni egy fotóhoz, olyan sebességgel fogyott el. És egy kicsit azt is gyakorolnom kellett, hogy a teteje ne omoljon be.... ami persze az élvezeti értékéből semmit nem vont le, csak az esztétikaiból.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Mennyei brownie-sajttorta

Ezek a mennyei, ragacsos sajttortabrownie-k azért születtek, hogy azoknak is jusson a Valentin-napi kényeztetésből, akik egyedülállóak. Ez a legfinomabb csokoládés brownie, amit valaha is ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!