r
Nosalty Logó

Levendulás linzer helena konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
helena26
Levendulás linzer helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A linzerhez

A díszítéshez

Összesen 1841 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A linzerhez

A díszítéshez

Összesen 3680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A linzerhez

A díszítéshez

Összesen 485 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    685 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 1841 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    196.4 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1129.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.9 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 3680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 485 kcal

Hozzávalók

A linzerhez

A díszítéshez

Elkészítés

A linzerhez

  1. A lisztet, vajat, cukrot és az 1 kk levendulát összedolgozzuk. Pár órára hűtőbe tesszük.
  2. Meglisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk különböző alakokra. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk, bizonyos távolságra egymástól.
  3. Előmelegített sütőben szép világosra sütjük.
  4. Díszítésként bevonhatjuk csokimázzal, díszíthetjük cukorgyönggyel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1797
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Csak két nap, és már karácsony, ebből biztos marad az ünnepekre. Levendula illat árasztotta el a konyhát, már az illata miatt megérte megsütni.

Hozzávalók

A linzerhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...