Levendulás cukkinilekvár koppanyzsofia konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
392
kcal
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1567
kcal
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 371.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.8 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 377.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 429 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7575 micro
Összesen
392
kcal
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1485 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 271 mg
-
Foszfor 570 mg
-
Nátrium 346 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 387.1 g
-
Cukor 366 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1511.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 351 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 362 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1715 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30301 micro
Összesen
1567
kcal
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 68.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1393 micro
Összesen
71
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A cukkiniket meghámozzuk, kiszedjük a magokat belőle, és lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn. A citromok húsát apróra kockázzuk, és a cukkinivel egy fazékba rakjuk, majd feltesszük főni 10-15 percet.
- Főzés közben hozzáadjuk a hozzávalók többi részét (3 teáskanál levendula, fahéj, vaníliás cukor, cukor), egyedül a dzsemfixet nem. Kb. 15 perc főzés után levesszük a tűzről, és egy botmixerrel pürésítjük az egészet, majd visszarakjuk a tűzre addig, hogy forrjon.
- Mikor felforrt, levesszük ismét a tűzről, és hozzáöntjük a dzsemfixet. Egy habverő segítségével egyenletesen eldolgozzuk, majd ha megvan, mehet is az üvegekbe (amikor fele adagot készítettünk, kettő kis üveg lett belőle - 2,5 dl, 3,75 dl).
- Légmentesen zárjuk le, és fordítsuk fejjel lefelé 10 percig kb, majd mehet is a polcra hűlni.
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2553
- Feltöltés dátuma: 2015. július 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a receptet egy másik oldalon találtam, de úgy éreztem, meg kell osztanom itt is. Isteni illata van, amikor rotyog össze, és nagyon könnyű, fanyarkás íze lesz, igazi nyári íz. Palacsintába, sütikbe egyaránt finom. (A mennyiségeknél 3 teáskanál szárított levendula kell bele, sajnos csak a db mennyiséget engedte kiválasztani.)