r
Nosalty Logó

Levendulás charlotte eperöntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Levendulás charlotte eperöntettel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

703
Kalória
16.9g
Fehérje
83.9g
Szénhidrátok
31.6g
Zsír
120.1g
Víz
90g
Koleszterin
3.3g
Rost
45.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 703 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2806 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    120.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 703 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    126.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1328.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.5 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    480.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 2806 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk, beleszórjuk a szárított levendulavirágot, tűzről levesszük, majdlefedve, kb. 15 percig állni hagyjuk, és lehűtjük.
  2. A krémport és a zselatinfixet összekeverjük, majd hozzáadjuk a levendulás tejet, és kb. 3 percig habverővel vagy géppel habosra/sűrűre keverjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, (fehérjét hűtőbe tesszük) a sárgáját, a mascarpone-val jól kikeverjük.
  4. Kis edényben a 4 ek kristálycukrot és a 3 ek vizet feltesszük főni. Forrás után kb. 2-3 percig főzzük, míg elkezd hólyagosan buborékozni (sűrű cukorszirup), majd félrehúzzuk.
  5. A tojásfehérjéket habverővel vagy géppel elkezdjük habbá verni, félidőben beleszórjuk a vaníliás cukrot és a habfixet, majd ha már kemény a hab, vékonyan belecsurgatjuk a sűrű cukorszirupot. (ha esetleg már nem folyik, akkor picit felmelegítjük, hogy folyósabb legyen).
  6. Közben folyamatosan verjük a habot, míg egynemű nem lesz a sziruppal. Ekkorra már nagyon kemény sűrű habot kapunk.
  7. Simára keverjük a vaníliás krémet a tojássárgájás mascarpone-val, majd óvatosan összeforgatjuk a habbal. Lassan, finoman, míg egyneművé nem válik az egész massza.
  8. Egy tortaformát (az enyém alkalomhoz illően szív alakú volt, de kerekben is jól mutat) körberakunk félbevágott babapiskótával, (állítva) majd az alját is kibéleljük. Beleöntjük a levendulás krémet, és a hűtőben egy éjszakát dermedni hagyjuk.
  9. Az eperöntethez az epret megtisztítjuk, 2-3 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk, kevés citromlevet és cukrot adunk hozzá - ízlés szerint, (a konzervhez csak citromlé szükséges), majd ezt is hűtőben tároljuk.
  10. Tálalás előtt levesszük a tortaforma keretét, majd félbevágott eperszemekkel, tejszínhabbal, és ha van, friss levendulavirággal, illetve levelekkel díszítjük. A felszeletelt tortánkat eperöntettel kínáljuk...majd figyeljük a reakciókat! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
  • Tepsi mérete: 18-20

Az epres charlotte volt az első (babapiskótás verzió) torta, amit kipróbáltam anno... nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós...garantált sikerélmény még kezdőknek is :). Azóta már legalább 10-féle variáció született, amelyek közül az első, amit bemutatok, az a levendulakrémes. Régóta ki akartam próbálni a levendulafagyit...rengeteg pozitív élményt olvastam erről a különleges édességről ... ha nem is fagylalt formájában, de a fagyirecept alapján kicsit átalakítva sikerült összehozni egy izgalmas ízvilágú tortát. Ezt is nagyon egyszerű elkészíteni... de vigyázat rá lehet kattanni, annyira finom :).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!