r
Nosalty Logó

Leveles tésztában sült töltött csirkemell

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
szabcsi
Leveles tésztában sült töltött csirkemell
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

634
Kalória
54g
Fehérje
23.1g
Szénhidrátok
35.4g
Zsír
264.6g
Víz
176.4g
Koleszterin
2g
Rost
3.5g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 634 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3798 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1479.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    264.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 634 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    324.1 g

Zsír

  • Összesen
    212.4 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1058 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8879.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    345 mg
  • Kálcium
    1114 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    3519 mg
  • Nátrium
    3454 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1587.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    123 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    1046 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 3798 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát kiolvasztjuk és kinyújtjuk, hat egyforma csíkot vágunk, akkorát, hogy a csirkemellet belecsavarjuk.
  2. A gombát megpucoljuk és megmossuk, apró szeletekre vágjuk, a paprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát fél cm-es kockákra vágjuk.
  3. Egy lábosba lesütjük a gombát, a vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd belerakjuk a paprikát és a paradicsomot, ezzel is pirítjuk egy picit, amíg össze nem szottyan.
  4. Aztán belerakjuk a gombát, sózzuk, egy pici vizet öntünk rá, hogy le ne égjen, de nem kell sok, mert a gomba is ereszt vizet, és puhulásig pároljuk. Ebből a lesütött gombából készítjük a csirkemell töltelékét.
  5. Takarék lángon forraljuk a gombát, majd behabarjuk egy pici tejföl és liszt keverékével, ízesítjük a fokhagymával, borssal, bazsalikommal és egy pici mustárral. Felforraljuk, és kész is a töltelék.
  6. A csirkemellet úgy vágjuk félbe, hogy ketté tudjuk hajtani, de ne szakadjon szét. Ízesítjük sóval, borssal, majorannával, ennek a közepére helyezünk két szelet bacon szalonnát, a gombás tölteléket és két szelet sajtot. Majd a tetejére ráhajtjuk a bacon szalonna végét és a csirkemell széleit.
  7. A töltött csirkemellet belecsavarjuk úgy a leveles tésztába, hogy sehol ne lógjon ki.
  8. Olajozott tepsibe helyezzük és megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Hirtelen jött ötlet.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!