r
Nosalty Logó

Leveles áfonyás

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
mozzarelli
Leveles áfonyás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 328 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 1324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kitekerjük, és sütőpapírral együtt a sütőlemezre tesszük.
  2. Aki ügyes, azképzeletbenhárom részre osztja a tésztát függőlegesen. (Nekem nem sikerült :), ezért én óvatosan késsel jelöltemmeg a három részt.)
  3. A középső részre rákanalazzuk az áfonyadzsemet, majd egyenletesen elsimítjuk atésztán.
  4. A tészta széleit mindkét oldalon vízszintesenbevagdossukközepes vastagságúcsíkokra a szélétől befelé, majd ráhajtjuk a csíkokat a lekváros részre, mintha fonást készítenénk. (Ha vizuális alkat vagy, akkor több képet istalálsz az elkészítés folyamatáról itt.)
  5. Az elkészült tésztát megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a szeletelt mandulával.
  6. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, de azért érdemes 10 perc után rápillantani az aljára, ésha előbb megsülne,mint a teteje, akkor tegyünk a sütink alá alufóliát, így nem fog megégni az alja.
  7. Langyosan tálaljuk,a tetejét meghintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7954
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 20.

Ajánló

Bármilyen dzsemmel készíthető, rakhatunk hozzá gyümölcsdarabokat is, mindez csak a saját ízlésünkön múlik. Nyáron feltuningolom majd a tálalást egy adag vanília fagylalttal...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mozzarelli 10 recept

Kineveztem a kedvenc 'leveles' sütimmé, mert igazi guszta finomság, és még elkészíteni is nagyon egyszerű! Amikor nem vagyunk ráhangolódva a pepecselésre, és úgy ennénk valami édeset, na, akkor kell megcsinálni ezt a sütit! :) Szeretném még kipróbálni elég sok változatban, a variációk tárháza végtelen, legközelebb mascarpone-val és eperrel fogom kombinálni :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...