r
Nosalty Logó

Lencsepogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Eszti reform konyhája
Lencsepogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 568 kcal
  • 16% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3407 kcal
  • 16% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 16% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 568 kcal
  • 16% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5533.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    1066 mg
  • Foszfor
    3401 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    737 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1735 micro
Összesen 3407 kcal
  • 16% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét min. 12 órára beáztatjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Én egy éjszakara hűtőbe is teszem.
  2. Kimérünk fél kg lisztet, amit egy nagyobb edénybe vagy kelesztőtálba teszünk. Mérjünk ki még 200 g-ot, és tegyük félre, mert ennyi nagyjából még bele fog menni. Függ attól is, hogy mennyire sikerül jól leszűrni a lencsét, vagy, hogy milyen fajta a lencse.
  3. A lisztet keverjük össze a sóval. Eközben 1 csomag szárított élesztőt (vagy 25 g frisset) futtassunk fel langyos tejben (langyos vízzel helyettesíthető). Tehetünk bele egy kevés cukrot, de enélkül is szépen elkezd "habzani".
  4. Keverjük bele a lencsét, üssük bele a tojásokat, és öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt. Egyik kezünkkel dolgozzuk a tésztát, a másikkal pedig adagoljuk a többi lisztet. Érzéssel, hogy szép lágy tésztát kapjunk. Ne lepődjünk meg, mert a lencse miatt egy kicsit gumiszerű lesz.
  5. 1 órán át kelesztjük. Ha szépen megkelt, formázzunk ping-pong labdányi golyókat a kezeinkkel (ha folyamatosan lisztezzük, nem ragad rá annyira), és helyezzük sorban egymás mellé egy tepsibe (össze is érhetnek), vagy jól meglisztezett deszkán sodorjuk ki, és pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Én az előbbi módszert ajánlom, mert sokkal tisztább munka volt vele dolgozni (a pogácsaformát feláldoztam a kényelem oltárán).
  6. Kenjük meg kókuszolajjal, és hagyjuk pihenni fél órát. Eközben melegítsük elő 200 ℃-on a sütőt. Szórjuk meg lenmaggal, és kb. 40 perc alatt, 180 ℃-on süssük készre. Szép barna legyen a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 3407
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 09.

Ajánló

Kíváncsisággal megáldott, gyakorlott háziasszonyoknak ajánlom, mert komoly érzéket igényel, de megéri vele bajlódni, mert nagyon finom :-) levesek mellé kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Eszti reform konyhája 14 recept

Ha krumpliból lehet, akkor hüvelyesekből is... ezzel a mondattal indultam neki :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...