Lencseleves virslivel Bjkata konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
50g lencse176 kcal
-
3g só0 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
50g virsli135 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
Összesen
487
kcal
- 14% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
200g lencse704 kcal
-
10g só0 kcal
-
40g margarin287 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
200g virsli538 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
Összesen
1941
kcal
- 14% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
31.8g lencse112 kcal
-
1.6g só0 kcal
-
6.4g margarin46 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0.8g ecet0 kcal
-
1.6g mustár1 kcal
-
12.7g tejföl25 kcal
-
31.8g virsli86 kcal
-
1.6g leveskocka5 kcal
Összesen
309
kcal
- 14% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.8 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2304.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 1797 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
487
kcal
- 14% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.3 g
Zsír
-
Összesen 100.4 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9216.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 715 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 1043 mg
-
Nátrium 7188 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 233.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 589 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 985 micro
-
Kolin: 223 mg
-
Retinol - A vitamin: 562 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 315 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
1941
kcal
- 14% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1466.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 1144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 37.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
309
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg lencse
-
1 dkg só
-
4 dkg margarin
-
5 dkg finomliszt
-
1 db babérlevél
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál cukor
-
1 ek mustár
-
4 ek tejföl
-
20 dkg virsli
Elkészítés
- A lencsét megmossuk, vízben vagy füstölt hús levében feltesszük főni.
- 1 dkg margarinnal megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és a pirospaprikát.
- A hagymás-paprikás keveréketa leveshez adjuk. A babérlevelet és a húsleveskockát is beletesszük a levesbe. Megsózzuk.
- Cukros barna rántást készítünk: margarinon cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a lisztet, és átpirítjuk.
- Ha megfőtt a leves, a kikevert barna rántással besűrítjük.
- Ízesítjük ecettel elkevert mustárral, kikevert tejfölt adunk hozzá.
- Jól kiforraljuk, majd karikára vágott virslit teszünk bele. 4-5percig még forraljuk.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 248
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 53
- Össznézettség: 88729
- Feltöltés dátuma: 2012. október 16.
Ajánló
Puha kenyérrel tálaljuk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bjkata
96 recept
Évekkel ezelőtt a Juli-suli című műsorban láttam ezt a receptet. Azóta nem csak szilveszterkor főzünk lencselevest, mert a cukros barna rántással készült leves nagyon különleges ízű, mindenki nagyon szereti a családban.