r
Nosalty Logó

Lencseleves 5.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Lencseleves 5.
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

1377
Kalória
75.7g
Fehérje
143g
Szénhidrátok
56.4g
Zsír
231.4g
Víz
119.5g
Koleszterin
20g
Rost
11.5g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 1377 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 5511 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 214 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3884.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    2931 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    231.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    683 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2636 micro
  • β-karotin
    7140 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1145 micro
Összesen 1377 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    302.8 g

Zsír

  • Összesen
    225.8 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15537.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    769 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    2399 mg
  • Nátrium
    11723 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

Víz

  • Összesen
    925.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3228 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    884 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2731 micro
  • Kolin:
    886 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    10545 micro
  • β-karotin
    28558 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    4578 micro
Összesen 5511 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    1118 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 214 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A sonkát előző nap megfőzzük. Ha kihűlt, letakarva hűtőbe tesszük.A főzőlevét is!
  2. Szinténa főzést megelőző nap a lencsétátválogatjuk, megmossuk és1 éjszakára bő hideg vízbe áztatjuk.
  3. A csipetkét is érdemes előre elkészíteni. A hozzávalókból kemény tésztát gyúrúnk és ujjainkkalapró (kb. borsó nagyságú) darabokra tépkedjük.
  4. A hideg főzőlé tetejéről leszedjük a zsírt és egy serpenyőbe tesszük.
  5. A hagymát apró kockára vágjuk és a sonka leszedett zsírjában megpirítjuk. Tűzről lehúzva pirospaprikával fűszerezzük. Felöntjük a főzőlével. (Ha kevés, még sima vizet öntünk hozzá.)
  6. A lencsét beletesszük. Fölforraljuk, majd kis lángon lefedve főzzük.
  7. A zöldségeket karikára vágjuk, a zellert apró kockára. Kb. 15 perc után a lencséhez adjuk. A zúzott fokhagymát is beleszórjuk.
  8. 30 perc elteltével beletesszük a felkarikázott kolbászt és a csipetkét. Továbi kb. 30 percig főzzük.
  9. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, egy merőkanálnyi forró levet is teszünk hozzá és besűrítjük vele a levest. 1-2 percig forraljuk, majd hozzátesszük a kb. 1,5 cm-es kockára felvágott sonkát. Sózzuk, borsozzuk.
  10. Lehúzzuk a tűzről. Beledobjuk az apróra felvágott petrezselymet.
  11. Tejföllel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Príma Konyha Magazin legfrissebb számában találtam ezt a receptet. Régóta figyelt a pincében egy darab füstöltsonka, hát ez lett belőle. Nagyon tartalmas, laktató leves.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Magyaros karfiolleves

A magyaros karfiolleves egy gyors, könnyű, maradékmentő (mivel a karfiol zsenge zöldjét is belefőzzük), emellett pénztárcabarát leves: egyszerűen elkészíthető, viszont komplex ízű ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!