r
Nosalty Logó

Lencseleves 5.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Lencseleves 5.
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

1377
Kalória
75.7g
Fehérje
143g
Szénhidrátok
56.4g
Zsír
231.4g
Víz
119.5g
Koleszterin
20g
Rost
11.5g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 1377 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 5511 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 214 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3884.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    2931 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    231.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    683 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2636 micro
  • β-karotin
    7140 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1145 micro
Összesen 1377 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    302.8 g

Zsír

  • Összesen
    225.8 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15537.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    769 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    2399 mg
  • Nátrium
    11723 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

Víz

  • Összesen
    925.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3228 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    884 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2731 micro
  • Kolin:
    886 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    10545 micro
  • β-karotin
    28558 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    4578 micro
Összesen 5511 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    1118 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 214 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A sonkát előző nap megfőzzük. Ha kihűlt, letakarva hűtőbe tesszük.A főzőlevét is!
  2. Szinténa főzést megelőző nap a lencsétátválogatjuk, megmossuk és1 éjszakára bő hideg vízbe áztatjuk.
  3. A csipetkét is érdemes előre elkészíteni. A hozzávalókból kemény tésztát gyúrúnk és ujjainkkalapró (kb. borsó nagyságú) darabokra tépkedjük.
  4. A hideg főzőlé tetejéről leszedjük a zsírt és egy serpenyőbe tesszük.
  5. A hagymát apró kockára vágjuk és a sonka leszedett zsírjában megpirítjuk. Tűzről lehúzva pirospaprikával fűszerezzük. Felöntjük a főzőlével. (Ha kevés, még sima vizet öntünk hozzá.)
  6. A lencsét beletesszük. Fölforraljuk, majd kis lángon lefedve főzzük.
  7. A zöldségeket karikára vágjuk, a zellert apró kockára. Kb. 15 perc után a lencséhez adjuk. A zúzott fokhagymát is beleszórjuk.
  8. 30 perc elteltével beletesszük a felkarikázott kolbászt és a csipetkét. Továbi kb. 30 percig főzzük.
  9. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, egy merőkanálnyi forró levet is teszünk hozzá és besűrítjük vele a levest. 1-2 percig forraljuk, majd hozzátesszük a kb. 1,5 cm-es kockára felvágott sonkát. Sózzuk, borsozzuk.
  10. Lehúzzuk a tűzről. Beledobjuk az apróra felvágott petrezselymet.
  11. Tejföllel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Príma Konyha Magazin legfrissebb számában találtam ezt a receptet. Régóta figyelt a pincében egy darab füstöltsonka, hát ez lett belőle. Nagyon tartalmas, laktató leves.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tojásleves

Ezt a végtelenül egyszerű levest biztos, hogy mindannyian ismerjük. Megosztó étel, sokaknak nem tetszik az állaga, mi viszont pont akkor szeretjük, ha a tojástól jó sűrű. Opcionálisan ...

Rosanics Petra

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!