r
Nosalty Logó

Lekváros piskótatekercses kakaós kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mucus
Lekváros piskótatekercses kakaós kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A piskótatekercshez

A krémhez

A mázhoz

Összesen 720 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A piskótatekercshez

A krémhez

A mázhoz

Összesen 7194 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A piskótatekercshez

A krémhez

A mázhoz

Összesen 233 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 720 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.6 g

Zsír

  • Összesen
    224.6 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6725.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    2293 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    2067 mg
  • Nátrium
    1667 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1143.4 g
  • Cukor
    582 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1415 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    841 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1394 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1339 micro
Összesen 7194 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A piskótatekercshez

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az első tészta hozzávalóiból habverővel piskóta állagú tésztát verünk.
  2. Ezt kettéosztva tepsibe öntjük, és kisütjük.
  3. Közben elkészítjük a 4 tojásból a piskótát (4 tojás, 4 ek cukor, 4 ek liszt).
  4. Nagy tepsibe vékonyra elkenve kisütjük és konyharuhával feltekerjük.
  5. Megtöltjük lekvárral és ha kihűlt, kb 1 cm-es tekercsekre vágjuk.
  6. Közben megfőzzük a krémet, amit 10 dkg margarinna habosra keverünk.
  7. Kettévesszük, felével megkenjük az egyik barna tésztát, rásorakoztatjuk a piskótatekercseket. Rákenjük a krém másik felét, majd a barna tésztával beborítjuk.
  8. Végül vízgőzön felmelegítjük a csokoládét, és rásimítjuk (Lsd: a zserbónál).
  9. Érdemes egy éjszakára magára hagyni.
  10. Hosszúkás szeletekre vagy négyszögekre vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 7733
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy piaci vásárlás alkalmával kaptam ezt az egyszerű, gyors és finom süti receptet, nagyjából mondták el. Ezért össze kreáltam. Két barna tészta közt a piskóta, gondoltam nem lehet rossz, kipróbáltam és sikeresnek találtatott. Mutatós, omlós és finom.

Hozzávalók

A tésztához

A piskótatekercshez

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...