Légies, könnyed hercegnőburgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
A hercegnőburgonyához
Összesen
176
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
A hercegnőburgonyához
Összesen
707
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 88.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
176
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 38.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 281 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1164.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 425 mg
-
Nátrium 280 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 352.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 377 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 373 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 277 micro
Összesen
707
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A hercegnőburgonyához
- A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és bő, sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, majd hagyjuk a fedő alatt 2 percig gőzölődni. Ekkor karos krumplinyomón átnyomjuk, hogy teljesen sima legyen az állaga (ennek hiányában egy szitán átnyomjuk).
- A még meleg krumpllihoz hozzákeverjük a vajat, reszelt sajtot, a tojás sárgáját és a szerecsendiót. Sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük. Ekkor lazítunk rajta a tejjel: nagyjából olyan állagot kell elérnünk, mint az égetett tésztáé. Ha ezt elértük, a masszát habzsákba töltjük.
- Egy nagy tepsire sütőapírt teszünk, majd azt enyhén beolajozzuk. A habzsákból fodros kis halmokat nyomunk a papírra. Ezeket lekenjük az enyhén felvert tojásfehérjével, de vigyázzunk, nehogy összenyomjuk őket. 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 15 percig sütjük őket, amíg helyeken aranybarnák nem lesznek.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 155
- Tegnapi nézettség: 28
- 7 napos nézettség: 151
- Össznézettség: 9427
- Feltöltés dátuma: 2022. december 08.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi köretek
további kategória:
húsvét
kategória:
ünnepi főételek és köretek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
394 recept
Elsőre talán bonyolultnak tűnhet a hercegnőburgonya, pedig abszolút nem az. Technikailag egy habzsákon át kinyomott, majd megsütött krumplipüréről van szó, ami különleges, de egyszerű köretként szerepelhet mindenféle főétel mellett.