r
Nosalty Logó

Legfinomabb fasírt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pancsika
Legfinomabb fasírt
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

316
Kalória
33.6g
Fehérje
18.8g
Szénhidrátok
10.8g
Zsír
127.7g
Víz
128.8g
Koleszterin
1.5g
Rost
2.7g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2527 kcal
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    127.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 316 kcal
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    268.6 g

Zsír

  • Összesen
    86.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1030 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6688.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    2442 mg
  • Nátrium
    2700 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1021.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 2527 kcal
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

  1. Átmossuk, majd ledaráljuk a húst egy nagyobb tálba. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, és hozzákeverjük a sóval, fűszerekkel a húshoz. Hagyjuk picit állni.
  2. Közben a zsemléket kis kockákra vágjuk, és beáztatjuk a tejbe. Ha nagyon száraz a zsemle, akkor lehet, hogy kicsivel több tejet fog felvenni.
  3. A tejtől enyhén kinyomkodott zsemléket beletesszük a darált húsba, hozzáadjuk a két egész tojást, és alaposan összegyúrjuk, hogy egy teljesen homogén masszát kapjunk. Utána kis darabokat leválasztunk belőle, gombóccá formázzuk, és megforgatjuk a panko morzsában.
  4. Olajat hevítünk egy nagyobb serpenyőben, és a gombócokat belerakjuk, kicsit lenyomjuk, hogy laposak legyenek, és mindkét oldalukat, közepes hőfokon aranybarnára sütjük (kb. 20 perc).
  5. Ha kihűlt, zárható tetejű dobozban még 2 napig eltartható hűtve.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Legfinomabb, mert nagyon lágy, szaftos, és a fűszerek miatt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!