r
Nosalty Logó

A legegyszerűbb zöldborsó-krémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
A legegyszerűbb zöldborsó-krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1043 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2087 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4306 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    912 mg
  • Nátrium
    2606 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1024.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2865 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13535 micro
Összesen 1043 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    111.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8611.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    1034 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    1823 mg
  • Nátrium
    5212 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    2049.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    818 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    421 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    406 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    760 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    5729 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27070 micro
Összesen 2087 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felteszünk egy fél lábas vizet a hagymával, és a leveskockákkal forrni (ha csirke- vagy zöldségalaplénk van, akkor még jobb).
  2. Közben egy serpenyőben, csak és kizárólag a saját zsírjában ropogósra pirítjuk a baconkockákat és a pórékarikákat.
  3. Amikor forr a levünk belerakjuk a borsót, és puhára főzzük (néhány perc).
  4. Amint megpuhult leszűrjük, a levét félretesszük.
  5. A borsót pürésítjük, a levével a kívánt állagúra higítjuk (lehet a lábasban leszűrés nélkül is pürésíteni, de nekem úgy túl híg volt egyszer, így inkább "veszem a fáradtságot").
  6. Forrón rámerjük a tányérban felhalmozott sajtra, hogy az jól elolvadjon, adunk mellé a baconből és a póréból.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 84192
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 28.

Ajánló

Nőneműként nekem ez egy komplett fogás. A higításon variálva lehet leves vagy egytálétel (főzelék). Nagyon magos, nagyon barna bucit ajánlok hozzá. Egészséges táplálék, ha a bacont kihagyjuk, és a sajtunk sem zsírdús, akkor még alakbarát is :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept Nigella Lawson trutyi levese. Már többször megcsináltam "csak" így, mert olyan csodálatosan borsós, színre és ízre is. Maga a zöld csoda. De most, hogy eljött a hideg idő fel kellett turbóznom valamivel, hogy megmelengesse a lelkemet, na meg persze a gyomromat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...